Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kiáll a színházért az EMNP

Bartos Lóránt 2013. február 26., 22:08 utolsó módosítás: 2013. március 02., 16:18

Sajtótájékoztatót tartott az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kézdivásárhelyi szervezetének vezetősége. A megbeszélésen terítékre került a Vigadó igazgatójának lemondása is, aki állítólag nyomás hatására adta be a lemondását.

Fotó: fotó: Bartos Lóránt

Balázs Attila, az EMNP kézdivásárhelyi szervezetének elnöke, Johann Taierling tanácsos, valamint az alelnöknek frissen megválasztott Illyés Botond közös sajtótájékoztatója több témát ölelt fel: szó esett a hétfőn megtartott tisztújításról (megerősítették elnöki tisztségében Balázs Attilát, alelnököknek választották Veress Botondot és Illyés Botondot), a párt tanácsosainak a tevékenységéről, terítékre került a Vigadó Művelődési Ház igazgatójának lemondása, a kézdivásárhelyi színház sorsa és a március 10-i autonómiatüntetés is.

Balázs Attila elsőként a tanácsban kifejtett tevékenységüket elemezte: elmondta, hogy nem szavazták meg a 16,05 százalékos adóemelést, és nem értenek egyet a 170 euró/ha legeltetési díj bevezetésével sem. Ezután Ferencz Attila lemondásáról esett szó, Balázs szerint az igazgató politikai nyomás végett mondott le, meglátása szerint a Vigadó Kulturális Alapítvány kuratóriumában túl nagy befolyással bír az RMDSZ. Balázs szerint a városvezetés meg szeretné szüntetni a színházat, költségcsökkentést alkalmaznak, leépítések várhatók, amivel Ferencz Attila nem értett egyet. Az EMNP helyi elnöke szerint a párt és a színeit viselő tanácsosok teljes mellszélességgel kiállnak Ferencz mellett, és a színház megmaradását is támogatni fogják. A Vigadó lemondott igazgatójának teljesítményét Balázs számokkal támasztotta alá, három év alatt több mint 30 ezer látogatója volt az intézménynek.

Johann Taierling a téma kapcsán pártbeli kollégájával egy álláspontra helyezkedett, majd elmondta: az EMNT székházában (a Református Egyházpalota emeletén, a Siculus rádió szomszédságában) székely zászlókat lehet vásárolni 30 lejért, és ugyanott lehet bejelenteni a helyigényt arra az autóbuszra, ami a tüntetőket fogja március 10-én Marosvásárhelyre szállítani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS