Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Idei beruházási tervek Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2017. március 08., 21:05

Kevesebb kellemetlenséget okoznak az idei útfelújítások a sepsiszentgyörgyieknek – ígéri Antal Árpád. A polgármester rámutatott, az elmúlt években előfordult, hogy egy időben ötven helyszínen is dolgoztak, ami megnehezítette a közlekedést a városban.

Fotó: Veres Nándor

Idén a tervek szerint egyszerre legtöbb tíz utcában dolgoznak majd, igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni a városlakóknak. Jelenleg négy utca van feltörve – a Kós Károly, a Gyöngyvirág, a Testvériség és a Váradi József utcák –, az önkormányzat pedig még ezen a héten kiadja a rendeletet a télen felfüggesztett munkálatok folytatására. A két fontos útszakasz lezárása gondot okoz a közlekedésben, ám a Gyöngyvirág utca korszerűsítése a végéhez közeledik, előkészítették már az aszfaltozásra.

A városvezetés abban bízik, hogy a Kós Károly utca teljes felújítása is még ebben az évben befejeződik, noha ez esetben gondok adódtak a kivitelezővel. Az építő ugyanis a szerződés újratárgyalását kérte, arra hivatkozva, hogy megemelkedett a minimálbér. A polgármester hangsúlyozta, ezt az indokot nem fogadhatják el, remélik, hamarosan az érvényes szerződés alapján folytatják a munkát.

A város idei befektetési tervében szerepel még az útfelújítások mellett, hogy folytatják a Szemerja lakónegyedi Kisstadion öt évvel ezelőtt megkezdett építését, illetve korszerűsítik és megerősítik a Mikes Kelemen Főgimnázium épületét. A polgármester hangsúlyozta, a város mindhárom főgimnáziumának felújítását tervezik, mind a három iskolaépületre készültek tervek. A Mikes Kelemen és a Mihai Viteazul főgimnáziumok esetében hőszigetelésre is pályáznak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS