Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Bicikliztek és kincseket kerestek a Nemere útján

Bencze Melinda 2014. szeptember 15., 17:29 utolsó módosítás: 2014. szeptember 15., 17:30

Térképet készítettek, különböző természeti kincseket, festett köveket, és gyöngyöket kerestek a résztvevők a Zöld Nap Egyesület által szervezett kincskereső biciklitúrán a hétvégén. A szervezet tagjai még két kerékpáros megmozduláson vesznek részt idén.

Összesen harmincnyolc résztvevővel zajlott szombaton és vasárnap a Nemere útján az a kétnapos biciklitúra, amely alkalmával kincskeresést is meghirdettek, valamint amely egyedülálló versenynek számított Háromszéken. Ráduly Attila, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, tudomásuk alapján első alkalommal szerveztek ehhez hasonló rendezvényt ebben a térségben, illetve még terveznek ehhez hasonlót az elkövetkező időszakban. Az első helyezett a Bike Forever, míg a második a Szemfülesek tagjai lettek, nyereményük egy-egy 200 lej értékű ajándékcsomag, amelyet hétfő délelőtt vehettek át a csapatok képviselői.

Ráduly kifejtette, a kincskereső biciklitúrán tíz darab – három, valamint négy fős– csapat mérte össze tudását, főként baráti társaságok, valamint családok jelentkeztek. A szervezet elnöke hozzáfűzte, hogy azok is részt vehettek a versenyen, akiknek nem sikerült egy csapatot összeállítani. Mint magyarázta, az egyéni jelentkezőket külön csapatokba osztották, ilyen kettő is alakult. Az egész távot végigbicikliző legfiatalabb versenyző különben hat éves volt, a legidősebbek pedig ötven fölöttiek.

„A megkeresésre váró tárgyak között olyan természeti kincsek szerepeltek, amelyekre lényegében véve a Nemere útja is épül” – magyarázta a szervezet vezetője, felsorolva itt a fortyogói borvizet, valamint a futásfalvi forrást. A versenyzőknek ugyanakkor épületeket, szoborrészleteket és növényeket kellett azonosítaniuk, valamint az általuk gondolt, Ikafalván található legmagasabb ponton a tájegységeket is be kellett rajzolniuk egy térképre. Festett köveket, illetve gyöngyöket kellett megkeresniük, utóbbiakból pedig nyakláncot készítettek az esemény végére.

Ráduly Attila elárulta, az egyesületük tagjai már csak két kerékpáros megmozduláson vesznek részt idén, mindkettő ezen a héten kerül megszervezésre. Első ízben A mi utcánk – A mi jövőnk biciklis felvonulást szervezik meg közösen a kézdivásárhelyi Sport Irodával, illetve a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Irodával csütörtökön 17 órától a céhes város Sportcsarnoka előtti téren. A Zöld Nap Egyesület összesen nyolc tagja vesz részt a pénteken sorra kerülő Tekerj egy jó célért! akción, amelyen a Háromszéki Közösségi Alapítvány adománygyűjtésébe segítenek be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS