Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A prágai Szent György-szobor másolata Sepsiszentgyörgyön

Bús Ildikó 2012. május 06., 20:45 utolsó módosítás: 2012. május 16., 11:19

Felavatták szombat este a Kolozsvári testvérek készítette Szent György-szobor másolatát Sepsiszentgyörgy főterén. A több száz jelenlévő előtt levetítették a szobor elkészítésének filmjét is.

Fotó: Zsók Enikő

A szobor eredetileg a tükörpalota előtt kapott volna helyet, később azonban a Bazár sor sarkát jelölték ki helyszínnek. A szobormásolat a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszékén készült, az összesített adatok szerint a lakosság jóvoltából, az 550 éve város Sepsiszentgyörgy feliratú pólók árusításából, 4680 lej folyt be a költségek megtérítésére. Ugyanakkor kihelyezett urnába is lehetett pénzt tenni, itt több mint 1500 lej gyűlt össze, a képeslap-árusításból pedig közel 300 lej folyt be. A sepsiszentgyörgyi Szent György-szobor teljes költségvetése 110 ezer lej volt, ebből 50 ezret a városi önkormányzat biztosított.

Az avatóünnepségen Antal Árpád András polgármester kihangsúlyozta: minden városlakó büszke lehet erre a szoborra. Ugyanakkor azt is elmondta, a másik Szent György-szobor is megmarad, hiszen azt is megszerette már az egész város, sőt a városnapok jelképévé is vált.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS