HIRDETÉS

Háromszáz program a szombaton rajtoló Szent György Napokon

2017. április 21., 21:09
HIRDETÉS

Negyven helyszínen háromszáz programot kínál ebben az évben a sepsiszentgyörgyi Szent György Napok rendezvénysorozata. A 26. alkalommal megszervezett városünnep szombaton kulturális eseményekkel kezdődik, majd április 28–30. között, a vásári hétvégén szabadtéri programokkal várják a közönséget.

A kulturális héten klasszikus, jazz, blues és világzenei koncertek, színházi és báb előadások, író-olvasó találkozók, filmvetítések és képzőművészeti kiállítások várják a nagyérdeműt, a fesztiválhétvégén a főszínpad és a közösségi színpadon zajló produkciók mellett pedig a kicsiknek gyerekvárost szerveznek, a nagyobbaknak az ifjúsági udvar nyújt kikapcsolódási lehetőséget, míg a múzeumkert azoknak szól, akik a dzsesszt, a folk- és a régizenét kedvelik.

Természetesen elmaradhatatlan Szent György-napi program a hangulatos kézművesvásár, és a lacikonyhák is készen állnak, tehát idén is belakja a rendezvény a teljes belvárost.

HIRDETÉS

Mesterségbemutatókkal színesítik a kézművesvásárt, az őstermelők és könyvkereskedők is kapnak lehetőséget, hogy kínálják portékáikat. A Romudvarban gasztroturisztikai kiállításra kerül sor, ahol kóstolásra is lehetőség nyílik.

Április 22-én, szombaton 19 órakor kezdődik a nyitókoncert: a QueenClassics by Vlad Maistorovici. A ploiești-i származású, 32 éves Vlad Maistorovici hegedűművész a nemzetközi zenei élet kimagasló figurája, aki a brit Robin Green-nel (zongora) és Harry Cameron-Penny-vel (klarinét és basszusklarinét), valamint a sepsiszentgyörgyi Ferencz Áronnal (dob) és a Bukaresti Szimfonikus Zenekarral közösen hozta létre ezt a különleges produkciót.

Koncertjükön a legendás Queen együttes dalait szólaltatják meg, egyszerre nyújtva a klasszikus koncertek minőségét és a populárisabb zenei műfajok közvetlenségét.

Ugyancsak szombaton 20 órától Sepsiszentgyörgyön a Művész Moziban tartják a Kojot című magyar akciódráma országos premierjét, amelyet közönségtalálkozó követ, jelen lesz Kostyál Márk rendező mellett a filmben szereplő két sepsiszentgyörgyi színművész: Mátray László és Orbán Levente.

Jegyeket a Városi Kulturális Szervezőirodában vagy online lehet vásárolni. A Szent György Napok teljes programja elérhető a rendezvény honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS