Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Három éve sportolnak ingyen a sepsiszentgyörgyi gyermekek

Bíró Blanka 2020. február 09., 17:10

Pozitív hatása van a három éve elindított Bevezetés a sportba programnak, a sepsiszentgyörgyi sportkluboknál a létszám ebben az időszakban csaknem megkétszereződött.

Fotó: Vargyasi Levente

A program országszinten egyedülálló, hiszen százszázalékosan helyi önkormányzati támogatással valósul meg. Erre a célra a 2019–2020-as tanévben 760 ezer lejt fordít a város – tájékoztatott az önkormányzat sajtóirodája.

Fotó: Vargyasi Levente

Sepsiszentgyörgy minden tanintézetének nagycsoportos gyermeke, illetve előkészítő, első, második és harmadik osztályos tanulója, közel 3000 gyermek heti egyszer sportol a Sepsi Arénában a kötelező tornaórákon kívül. A program a 2020–2021-es tanévben úszással bővül a negyedikesek számára. Jelenleg tizenöt oktató, egy kinetoterapeuta és egy asszisztensnő segíti a gyermekek egészséges életmódhoz és sporthoz való szoktatását a Királypingvinek Sportegyesület koordinálásával.

Fotó: Vargyasi Levente

Működik ugyanakkor egy tehetséggondozó program is, ahol heti egy alkalommal délutáni foglalkozások keretében a legtehetségesebb gyermekek továbbfejlesztésére fektetnek hangsúlyt. A kezdeményezők szerint a program hatása mérhető, hiszen a sportkluboknál a létszám csaknem megkétszereződött. Cél, hogy Sepsiszentgyörgyön legalább minden második gyermek sportoljon.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS