Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gyermek- és ifjúsági táncegyüttesek találkozója Perkőn

Bíró Blanka 2019. június 13., 15:27 utolsó módosítás: 2019. június 13., 15:43

A Kézdiszentlélek feletti szent hegyen tizennegyedik alkalommal tartják meg június 15-én, szombaton a Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozóját. A hagyományos találkozón hat megyéből – Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Szeben – negyvennyolc néptáncegyüttes több mint ezerháromszáz tagja ropja a táncot.

Gyermek- és ifjúsági táncegyüttesek találkozója Perkőn
galéria
Archív Fotó: Facebook/Perkő Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozó

A rendezvényt a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A buták versenye című mesejátéka nyitja, majd 11 óra és 19.20 között a tánccsoportok bemutatkozására kerül sor. 19.30-tól a budapesti Üsztürü zenekar népzenei koncertje alapozza meg a hangulatot a 20.30-kor kezdődő szabadtéri táncházhoz. Az egész napos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, barantabemutatóval, Perkő-mozival és táncházzal várják az érdeklődőket.

A szervezők szerint a találkozó kiemelt célja a nemzeti öntudat erősítése, a sokszínű magyar néptáncörökség bemutatása és továbbadása. A gyerekcentrikus rendezvény lehetőséget teremt tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre, seregszemleként szolgálva pedig igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat