Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Forradalmi fényrajzok Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2020. február 27., 19:28
HIRDETÉS

Újabb rajzok készítésére hívja a város óvodásait és iskolásait Sepsiszentgyörgy önkormányzata, ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában.

Forradalmi fényrajzok Sepsiszentgyörgyön
galéria
Forrás: Sepsiszentgyörgyi Városimázs Iroda

A téli ünnepek során szervezett fényrajzok vetítésének nagy sikere volt, ezért ismétlik meg, ezúttal március 15-e tiszteletére keltik fényrajzokkal életre a Tamási Áron Színház homlokzatát.

A szervezők ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában készült rajzokat várnak március 6-ig a város óvodásaitól és iskolásaitól.

HIRDETÉS

Az előre megadott rajzlapokat, amelyek a színház homlokzatát ábrázolják, már minden iskola és óvoda megkapta, ezek azonban szabadon is igényelhetők a Városimázs Irodában.

A rajzok készülhetnek színes ceruzával, filctollal, vízfestékkel vagy zsírkrétával, a tapasztalat szerint viszont az első kettővel készült alkotások jobban érvényesülnek a színház homlokzatán, így azok használata javasolt.

Az elkészült rajzokat szintén a Városimázs Irodába kell eljuttatni március 2–6. között, naponta 9-től 16 óráig, majd március 14-én, szombaton este vetítik fel a színház homlokzatára. A legötletesebb rajzokat díjazzák. Karácsonyi rajzot egyébként több mint ezer gyerek készített.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS