Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Földcsuszamlás miatt kellett lezárni az utat Kézdivásárhely és Bálványos között

Bíró Blanka 2019. július 23., 17:03
HIRDETÉS

Földcsuszamlás miatt lezárták kedden a 11C jelzésű országutat Kézdivásárhely és Bálványosfürdő között – tájékoztat a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság.

Fotó: Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság

A munkálatok egy hónapig tartanak, így augusztus végéig alternatív útvonalakat ajánlanak: a bálványosi wellness-központ Sepsibükszád irányából a DN12 országúton közelíthető meg, Kézdiszékről Csíkkozmás felé lehet átjutni az Olt- völgyébe.

A hatóságok az erdei utakat nem javasolják a turistáknak a medveveszély miatt.

Elekes Róbert a brassói regionális út- és hídügyi igazgatóság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy már tavasszal beomlott az út egy része a Bálványosfürdő és a Bálványos wellness-központ közötti szerpentin-részen. A helyzet rosszabbodott, és jelenleg már az úttest fele beszakadt, ezért döntöttek úgy, hogy lezárják, és elkezdik a javítást. Nagyobb munkálatokra van szükség:

meg kell erősíteni a hegyoldalt fúrt pillérekkel, és támfalat kell építeni.

A becslések szerint ez egy hónap alatt elkészül, de azután is egy ideig csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni.

HIRDETÉS

Az idegenforgalmi szempontból jelentős utat öt évvel ezelőtt kormányrendelettel adta át Kovászna megye önkormányzata a az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságnak (CNAIR) abban bízva, hogy központi költségvetésből különítenek el pénzt a felújítására.

A brassói regionális igazgatóság minden évben előterjesztette a korszerűsítést a bukaresti központnak, ám a beruházást nem hagyják jóvá, mert nem szerepel a közlekedési mestertervben.

Közben az országút állapota évről évre romlott, a hatalmas kátyúk, földcsuszamlások, félsávon történő közlekedés elriasztotta a turisták egy részét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS