Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Felfüggesztik Háromszéken a civil szervezeteknek és egyházaknak kiírt pályázatokat

Bíró Blanka 2020. április 05., 16:13 utolsó módosítás: 2020. április 05., 16:14

Elvi döntést hozott Kovászna Megye Tanácsa: felfüggeszti erre az évre a civil, egyházi és sportegyesületeknek kiírt pályázati programját. Az így felszabadult 2,35 millió lejt pénzügyi tartalékként kezelik, amit a megyei és városi kórházak segítésére fordíthatnak.

Felfüggesztik Háromszéken a civil szervezeteknek és egyházaknak kiírt pályázatokat
galéria
Érvényben maradnak a szociális pályázatok, amelyek révén a házi beteg- és idősgondozói feladatokat ellátó civil szervezeteket támogatják. Képünk illusztráció Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A civil szférából, egyházaktól, ifjúsági szervezetek részéről már érkezett jelzés, hogy most számukra is az egészségügyi ellátás, a járvány elterjedésének visszaszorítása a prioritás, nem tartanak igényt a pályázatokban igényelt összegre – indokolta a döntést Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hangsúlyozta, a járványügyi helyzet miatt egyre biztosabb, hogy őszig nincs lehetőség semmilyen rendezvény, sportverseny megszervezésére, viszont további anyagi fedezetre lesz szükség az egészségügyi intézmények támogatására. Továbbra is érvényben maradnak a szociális pályázatok, amelyek révén a házi beteg- és idősgondozói feladatokat ellátó civil szervezeteket támogatják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat