Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Elégedetlen a baróti városvezetéssel a háromszéki RMDSZ

Bíró Blanka 2019. november 06., 15:41 utolsó módosítás: 2019. november 06., 16:00

Baróton rossz a hangulat – fogalmazódott meg az RMDSZ Erdővidéki Szervezetének hétfőn este tartott tisztújító közgyűlésén, ahol Váncza Tibor széki elnököt megerősítették tisztségében.

Elégedetlen a baróti városvezetéssel a háromszéki RMDSZ
galéria
Tamás Sándor. Nem ő mondja meg, hogy ki legyen Baróton a polgármester. Archív Fotó: Vargyasi Levente

Az ülésen a jövő évi önkormányzati választás kihívásai is terítékre kerültek – derül ki az RMDSZ által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből. Tamás Sándor a területi szervezet elnöke példaként állította a küldöttek elé Balázsi Dénes bardóci polgármestert, hangsúlyozva, hogy

ha Bardócon van erő a szervezéshez, ha van fizikai fejlődés, komoly infrastrukturális fejlesztés, ha lehet színvonalas oktatás, akkor ez lehetséges máshol is.

Arra is kitért, hogy Erdővidék központjában Baróton rossz a hangulat, a közvélemény-kutatások szerint

az emberek 85 százaléka úgy nyilatkozott, hogy rossz irányba mennek a dolgok.

A politikus szerint ez a hangulat nem az elmúlt három évről, hanem az elmúlt harminc évről szól.

{A}

„Nem én fogom megmondani, hogy ki lesz a polgármester, hanem a baróti emberek. Amit viszont én elmondhatok már most: az lesz jelölt, akinek konkrét elképzelése van a város és a térség fejlesztéséről. Az lesz jelölt, aki együtt tud működni, elsősorban a baróti emberekkel, de a szervezeten belül is” – fejtette ki az önkormányzati választások kapcsán Tamás Sándor.

Lázár-Kiss Barna baróti polgármester, aki az RMDSZ színeiben második mandátumát tölti az erdővidéki város élén, lapunknak elmondta, folytatná az elkezdett munkát, hiszen nagyon sok projektjük a következő években érik be.

Ha a barótiak, a politikum másként dönt, nyitott vagyok az egyeztetésre, de úgy érzem, folytatni tudom a megkezdett munkát

– mondta a polgármester. Rámutatott: a közvélemény-kutatásokban a barótiak leggyakrabban a munkahelyek hiányát róják fel, de jelenleg a térségben is a munkaerőhiány jelent gondot.

Lázár-Kiss Barna úgy érzi jó irányba halad a város és a hozzá tartozó falvak fejlesztése, a baróti utcák mintegy felében teljes körű felújítást végeztek, nemcsak aszfaltoztak, hanem a csatornázást, vízvezetéket is korszerűsítették.

A városhoz tartozó falvakban, Bodoson, Felsőrákoson is dolgoznak. A beruházásokhoz EU-s, kormánypénzeket is lehívtak.

„Én a magánszférából érkeztem a közigazgatásba, nem hazardírozom, mindig annyi pénzt költünk, amennyi van” – szögezte le a baróti elöljáró.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS