Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Elbocsátották a közösségfejlesztési igazgatóság vezetőjét

Bíró Blanka 2019. április 17., 16:25 utolsó módosítás: 2019. április 17., 17:49

Lezárult a sepsiszentgyörgyi városháza alárendeltségébe tartozó Közösségfejlesztési Igazgatóság vezetője elleni, köztisztségviselőhöz méltatlan, illetve intézménylejárató viselkedés, valamint közjavak nem rendeltetésszerű használata miatt indított fegyelmi eljárás.

Elbocsátották a közösségfejlesztési igazgatóság vezetőjét
galéria
Fotó: Beliczay László

Sepsiszentgyörgy önkormányzatának tájékoztatása szerint a fegyelmi eljárást több feljelentés nyomán tavaly indították az igazgatóság vezetője ellen. Ennek eredményeként április 17-étől megszűnik Tankó Vilmos igazgató munkaviszonya – olvasható a szűkszavú közleményben. Értesülésünk szerint az igazgató ellen – aki közel húsz éve tölti be a tisztséget – az alkalmazottai tettek panaszt, mert megsértette a közalkalmazottak etikai kódexébe foglalt előírásokat. Azért is vizsgálódtak, mert a gyanú szerint egy önkormányzati tulajdonban levő ingatlant saját célokra használt.

A közhivatalnok jogállását szabályozó törvény kihágás esetén több lehetséges szankciót ír elő, ezek között van a megrovás, a fizetéslevonás és legsúlyosabb esetben az elbocsátás.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat is folyamatban van – erősítette meg portálunknak Nicoleta Tolvaj-Marin szóvivő, de annak lezártáig nem hoznak nyilvánosságra részleteket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat