Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Éjjel-nappal lóközelben van a Székely Vágta győztese

Bíró Blanka 2019. július 01., 21:15

Gyerekkora óta, mintegy két évtizede lovagol a gidófalvi Fazakas János Alpár, aki vasárnap magabiztosan nyerte a kilencedik Székely Vágtát. A versenyen Kovásznát képviselő huszonöt éves fiatalember hétfőn már elkezdte a felkészülést az októberi Nemzeti Vágtára.

Éjjel-nappal lóközelben van a Székely Vágta győztese
galéria
Fotó: Pinti Attila

A győztes lapunknak elmondta, reménykedett abban, hogy idén sikerül megszerezni a győzelmet, és az sem vette kedvét, hogy a döntőben a rajt előtt a lova ledobta a hátáról. Azonnal visszapattant a nyeregbe, és amint az indulásra megadták a jelt, Pillangó az élre tört, és magabiztosan megtartotta az első helyét.

Pillangó egy tízéves kisbéri kanca, jó képességű ló, már összeszoktak, hiszen harmadik alkalommal versenyeznek együtt, kétszer szerezték meg a Székely Vágtán a második helyezést, tavaly pedig megnyerték a házi versenynek számító Góbé Futamot.

„Egy egész csapat munkája áll a győzelem mögött, harminc-negyven ember nevét nem tudom felsorolni, de fontosnak tartom megemlíteni, hogy barátom, a tizenhét éves Farkas Ábel napi rendszerességgel dolgozik Pillangóval, készíti a versenyekre” – mondta a Székely Vágta győztese.

Fotó: Pinti Attila

Fazakas János Alpárnak négy saját lova van, két arab telivér és két szekeres ló, amint fogalmaz

éjjel-nappal lóközelben van.

Pillangót már a győzelem második napján elkezdték felkészíteni az októberi Nemzeti Vágtára, folyamatosan erősítik, és bíznak benne, hogy jó helyezést érnek el.

A Székely Vágta vasárnapi döntőjében négy lovas állt rajthoz, Fazakas János Alpár Pillangóval, a tavalyi bajnok Tamás Csaba Fiber nevű lovával Farkaslaka képviseletében, Bartha Ferenc Pasadenával Előpatak színeiben és Antal Csaba Shabával Csíkdelnét képviselve. Ebben a sorrendben futottak be a célba, az első három helyezett képviseli Székelyföldet a Nemzeti Vágtán, amelyet október 19–20. között tartanak a budapesti Hősök terén, és ahol a székelyföldi előfutamot szervező Sepsiszentgyörgy lovasa is részt vesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat