HIRDETÉS

Szeretetmorzsa nagyböjtben

Iochom Zsolt 2014. április 12., 08:55 utolsó módosítás: 2014. április 12., 09:52

A nagyböjti időszakban a tavalyi évhez hasonlóan idén is összefogott tizenkét szociális-karitatív munkával foglalkozó civil szervezet, hogy szeretetvendégséggel köszöntse péntek délután a csíkszeredaiakat a Szabadság téren.

Fotó: Iochom Zsolt

A csíki civil szervezetek, a „szeretetmorzsások” az adventi és a nagyböjti időszakban arra vállalkoznak, hogy puha kaláccsal és forró teával várják a járókelőket, arra biztatva, hogy pár percig álljanak meg, beszélgessenek és ajándékozzák meg egymást egy morzsányi szeretettel.

Péntek délután a Szabadság tér Sapientia felőli részén felállított sátorban Tamás József püspök Isten kegyelmi szeretetét kérve áldotta meg a kalácsokat, majd az egyesületek tagjai jó szívvel kínálták azt az arra járóknak. A szeretetvendégség rendezői kiemelték, hogy akciójukkal nemcsak a rászorulóknak, hanem mindenkinek szerettek volna pár örömteli pillanatot szerezni. A találkozást szebbé tették a csíki cserkészek, akik Simó Gáspár gitárkíséretével alkalomhoz illő dalokat énekeltek.

A nagyböjti Szeretetmorzsába a következő civil szervezetek kapcsolódtak be: a Gyulafehérvári Caritas, a Szent Tamás Alapítvány, a Családi Elhelyező Központok Szövetsége, a Csibész Alapítvány, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, a Csíki Anyák Egyesülete, a Romániai Magyar Cserkészszövetség csíki szervezteze, a Néri Szent Fülöp Egyesület, a Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, a Fokoláre mozgalom – Csíkszereda, a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége és a Szent György Lovagrend.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS