HIRDETÉS

Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek ajánlották fel a szaladást

Iochom Zsolt 2015. május 13., 17:20 utolsó módosítás: 2015. május 13., 19:26

Több mint félezren csatlakoztak a Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzata által szervezett, Haladjunk együtt nevet viselő tömegszaladáshoz szerdán délelőtt Csíkszeredában.

Fotó: Iochom Zsolt

A Sapientiás Egyetemi Diáknapok részeként immár ötödik éve rendezték meg az egészséges életmódra, sportolásra felhívó rendezvényt, melyen Csíkszereda fiataljai, kisiskolásoktól egyetemi hallgatókig egyaránt lefutották a négy kilométeres szakaszt. Bár a Szabadság téren alig százan vágtak neki a távnak, idő közben több óvodai és iskolai csoport is csatlakozott a futókhoz, a Petőfi utcában már több százan szaladtak, a központi parkba már több mint félezren értek célba. A szervezők kaláccsal, vízzel és emléklappal várták a szaladókat. András Előd, a hallgatói önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy 600 emléklapot nyomtattak és alig néhány maradt meg, így a résztvevők száma 550-600 közöttire tehető.

Mivel idén Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán nem tudott jelen lenni a rendezvényen, amelyen az elmúlt évek során fővédnökként szaladt az élen, a hallgatói önkormányzat az idei futást neki ajánlotta fel. A figyelemfelkeltő akcióba évről-évre bekapcsolódik Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és Hargita Megye Tanácsa is, az idei megmozduláson a résztvevők között felfedezhettük Zsigmond Barna Pál főkonzult és Borboly Csaba megyeitanács-elnököt is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
14 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS