HIRDETÉS

Mesepszichológia Lillával és Tündérbogyóval

Iochom Zsolt 2012. június 16., 13:21 utolsó módosítás: 2012. június 17., 09:56

A Mesepszichológia – Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban című könyvét mutatta be és tartott előadást a témában dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus péntek délután a Sapientia Egyetem csíkszeredai épületének Nagy Aulájában.

Május 11-én, az Édesanyák Hete rendezvénysorozat részeként az érzelmi intelligencia fejlesztési lehetőségei gyerekkorban témában már tartott előadást Csíkszeredában dr. Kádár Annamária pszichológus. A Csíki Anyák Egyesületének meghívására ezúttal a mesepszichológiáról számolt be az érdeklődőknek a Szülők iskolája előadássorozat részeként. Mint elmondta, a Mesepszichológia című kötete a magyarországi kiadók sikerlistáin szerepel, egyszerre tanít és szórakoztat is. A könyv a Nyitott Akadémia-sorozatban jelent meg, a budapesti könyvbemutatón az Uránia Színházban Vekerdy Tamás beszélgetett a szerzővel.

A bemutatott könyv szülőknek, pedagógusoknak, érdeklődőknek egyaránt szól, mivel a könnyed pszichológiai nyelvezettel megírt elméleti rész mellett meséket is tartalmaz egy Lilla nevű kislányról, akinek képzeletbeli barátja, Tündérbogyó. Kádár Annamária elárulta: könyvének főszereplője, Lilla, igazából gyerekkori önmaga. A mesék 4-9 éves gyerekeknek szólnak, és segítenek a frusztrációk, csalódások elviselésében, a pozitív és negatív érzelmek tudatosításában, a félelmek megszelídítésében, a testvérféltékenység kezelésében, a veszteségek elfogadásában és az önfeledt játékban – vallja a szerző.

Igazi sikerek és belső harmónia a mesék által
A Mesepszichológia – Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban című könyvét mutatja be és tart előadást a témában dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus pénteken 18 órától a Sapientia EMTE csíkszeredai épületének Nagy Aulájában.

Az igazi sikereket és a belső harmóniát, az önmagunkkal való elégedettséget csak akkor érhetjük el, ha képesek vagyunk felismerni a magunk és mások érzelmeit, kapcsolatokat teremteni, konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni, vágyainkat késleltetni, kitartani. Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk – volt előadásának egyik fő üzenete.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS