HIRDETÉS

Letépték a magyar zászlót a Fenyő elől

Rédai Attila 2013. február 11., 17:23 utolsó módosítás: 2013. február 12., 12:41

Letépte szombatról vasárnapra virradó éjszaka a magyar zászlót a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő elől egy járókelő. Az incidenst rögzítette a szálloda biztonsági kamerája, de a tettes kilétére nem derít fényt.

Fotó: Iochom Zsolt

 

A csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő előtti zászlórudakon hosszú évek óta háborítatlanul lengett a szálloda, a város és az ország zászlaja mellett a szállodalánc tulajdonosának illetékességét jelző, címer nélküli piros-fehér-zöld lobogó, Magyarország zászlaja. Egészen szombatról vasárnapra virradó éjszakáig, amikor hajnali kettő körül egy járókelő odalépett a zászlórúdhoz, és letépte.

Tódor Etelka, a Hunguest Hotel Fenyő ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre megerősítette a magyar zászlót ért inzultus tényét. Elmondta, a szálloda biztonsági kamerája megörökítette az esetet, de a tettes személyazonosságát nem lehet a felvételről kideríteni, annyi látszik csupán, hogy egy férfiről van szó. Az ügyvezető szerint az ismeretlen járókelő nem a szállodából érkezett, s nem lehet egyike a vendéglőben aznap este zajló zártkörű rendezvény részvevőinek, mivel az már korábban véget ért.

A szálloda vezetőségének álláspontját tolmácsolva Tódor Etelka kifejtette, a magyar zászló azért van kifüggesztve a szálloda elé, mert a Fenyő egy magyarországi szállodalánc, a Hunguest tagja, a lobogót ért inzultus miatt azonban nem kívánnak további lépéseket tenni, s feljelentés sem kívánnak tenni az ügyben. Ugyanerre hivatkozva a biztonsági kamera szóban forgó felvételeit sem óhajtották szerkesztőségünk rendelkezésére bocsátani. A megrongált és használhatatlanná vált magyar zászlót a szálloda illetékesei kicserélték.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
51 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS