HIRDETÉS

Kerékpáron ünnepelték a Föld Napját

Iochom Zsolt 2014. április 22., 19:52 utolsó módosítás: 2014. április 22., 21:33

Több száz biciklis vett részt kedden délután Csíkszeredában, a Föld Napja alkalmából szervezett kerékpáros felvonuláson.

A Zöld SzékelyFöld Egyesület hatodik alkalommal szervezte meg a hagyományos kerékpáros felvonulást Csíkszeredában, idén új helyszínről, a Szabadság térről vágtak neki az egy órás bicikliútnak.

A felvonulás célja népszerűsíteni a kerékpározást, ugyanakkor felhívni a figyelmet a kerékpárutak megfelelő használatára. Az előző évek tapasztalataiból tanulva a szervezők az idén ügyeltek arra, hogy a résztvevők egy csoportban tekerjék le a távot, a gyerekek haladtak a sor elején, az ő ritmusukhoz igazodtak a felnőttek. A résztvevők a Szabadság térről indultak, majd a központi parkon áthaladva, a Kossuth Lajos és a Márton Áron utcán jutottak el a Szék útjára, a Nagymező és a Taploca utca érintésével a Márton Áron utcán végighaladva értek a Petőfi sétálóutcába, a Majláth Gusztáv Károly térről pedig visszaérkeztek a Szabadság térre.

„A mintegy kétszázötven résztvevő nagyon szép szám az időjárási viszonyokhoz képest” – emelte ki Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesület elnöke, aki díjazta a leghűségesebb kerékpározót, akinek kerékpárján ott díszelgett az elmúlt évek öt földnapi matricája. Erőss Árpád egy biciklipumpával lett gazdagabb.

A Bicikvíz versenyt tizennyolc éven aluliaknak írták ki a Hangyasuli program keretében, ennek eredményhirdetésére is sor került. Az online kitölthető kérdéssorban Capcalo Dániel, Teutsch Brigitta és András Nándor érte el a legtöbb pontszámot, elismerésül vásárlási utalványban részesültek, amit a csíkszeredai kerékpáros szaküzletek bármelyikében levásárolhatnak. A Föld Napi rendezvény zárómozzanataként csoportkép készült a Szabadság téren.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
10 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS