HIRDETÉS

Karácsonyi ünnepség a Sapientián

Iochom Zsolt 2015. december 17., 19:36 utolsó módosítás: 2015. december 17., 21:53

Idén is megünnepelték az Úr Jézus eljövetelének közelségét a Sapientia EMTE hallgatói és oktatói szerdán este a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség szervezésében az egyetem előterében.

Fotó: Iochom Zsolt

Az ünnepség kezdetén Tamás József püspök osztotta meg alkalmi gondolatait a hallgatósággal. Feltette a kérdést: vajon a díszlet mögött meglátjuk-e az igazi lényeget, felismerjük-e a jászolban fekvő gyermeket, benne az Isten Fiát, aki eljött közénk, hogy a mi Megváltónk legyen. „A díszletek mögött fontos, hogy valóban ővele találkozzunk, rá emlékezzünk, hiszen ő számunkra a világ világossága lett. A legfontosabb célunk: Isten gyermekeinek lenni és maradni!” – hangsúlyozta a püspök. Karácsony üzenetét így fogalmazta meg: rá kell ébrednünk, hogy Isten nélkül nem sokra megy az ember. Engedjük, hogy az Úr Jézus foglalja el szívünkben helyét, hogy nekünk is olyan karácsonyunk legyen, mint a napkeleti bölcseknek, vagy a jászol körül összesereglett pásztoroknak.

Kósa István helyszíni vezető, dékánhelyettes a mai embert fenyegető kihívásokról beszélt, amelyekkel szembe kell néznünk. Megítélése szerint egy olyan korszakban élünk, amikor kultúrák és nemzetek feszülnek egymásnak. András Előd, a Hallgatói Önkormányzat újraválasztott elnöke azt kívánta, hogy az elkövetkező néhány hétbe töltekezzen fel mindenki a karácsonyi csodából, a szeretetből, és úgy csomagolja azt ki, hogy egész évre jusson, jövő karácsonyig. Tapasztalják meg az adás és a kapás örömét egyaránt.

A köszöntő beszédek után a dékánhelyettes és a hallgatói önkormányzat elnöke közösen helyezte fel a fenyődíszt a karácsonyfa tetejére. Az egyetemi lelkészség kórusa egyházi zenékből és ifjúsági énekekből állította össze zenés-verses műsorát, majd az egyetemi néptánccsoport tagjai felcsíki táncot adtak elő. Végül Csapai Árpád egyetemi lelkész kérte Isten áldását a kis közösségre és hozzátartozóikra. A családias hangulatú együttlét szeretetvendégséggel zárult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS