HIRDETÉS

Jubiláltak a kisközösségek

Rédai Botond 2013. október 12., 18:54 utolsó módosítás: 2013. október 13., 11:01

Negyedik alkalommal tartotta Csíkszeredában éves találkozóját az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás mozgalom. A megyeszékhelyen az Erőss Zsolt Arénában szombaton megtartott eseményre zsúfolásig megtelt a sportcsarnok. Tíz éve immár, hogy rendszeresen szerveznek találkozót az erdélyi kisközösségek számára.

 

Fotó: Veres Nándor

Külön öröm számunkra, hogy találkozásainknak tízéves jubileumát ünnepelhettük – fogalmazott az esemény során Dánél József szervző, a csíkszeredai Búzamag közösség vezetője. Mint elmondta, abban a reményben gyűlnek össze évről-évre a kisközösségek tagjai, hogy az együttlét során hitükben megerősödnek. „Az embernek fontos, hogy egyénileg is ápolja hitét, hogy egyénileg is tartsa a kapcsolatot Istennel. Amikor nagyon sokan találkozunk az Ő nevében, az mindannyiunk számára megerősítést jelent” – emelte ki Dánél.

A nap mottóját Lukács evangéliumából választották  a szervezők:  A vakok látnak, a sánták járnak, a süketek hallanak, a szegényeknek hirdetik az evangéliumot (7,22). Ehhez kapcsolódóan egyébként a gyógyulásban vetett hitről és az Istennel való kapcsolat megerősítéséről szólt Damian Stayne, az angliai Cor et Lumen Christi katolikus közösség tagjának két előadása. A találkozó során ezen kívül közös dicsőítés, imádság, tanúságtételek, szentségimádás is volt, az együttlétet Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke által celebrált szentmise zárta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS