HIRDETÉS

Érdekes kísérletek a tehetségnapon

Iochom Zsolt 2013. március 25., 17:11 utolsó módosítás: 2013. március 25., 20:47

Bartók Béla születési évfordulóján, március 25-én ünneplik az Országos Tehetségnapot Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta vidékein, melybe idén a csíkszeredai Sapientia tehetségműhelye is bekapcsolódott.

„A Tehetségfészek, a Sapientia EMTE tehetségműhelye azért vonult ki a csíkszeredai Szabadág térre egy flashmob formájában, hogy érdekes kísérleteket végezzen el” – tájékoztatott Mara Gyöngyvér adjunktus.

E napon összegyűlnek a tehetségügy elhivatottjai, hogy hangot adjanak meggyőződésüknek: a tehetség nemzeti ügy, a fiatal tehetségek támogatása a jövő záloga. Hétfőn 13 és 15 óra között számos helyszínen különféle rendezvényekkel, megmozdulásokkal tisztelegtek a tehetségek előtt.

„A villámcsődületnek az volt a célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy környezetünkben rengeteg érdekes kémiai folyamat játszódik le” – mondta el érdeklődésünkre Salamon Pál, a Sapientia EMTE ipari biotechnológia szakának elsőéves hallgatója, aki a habkígyókísérletet mutatta be az érdeklődőknek. A flashmob részvevői hat olyan kémiai kísérletet végeztek el, ami szabad téren is kivitelezhető: a kémiai jojó, vihar a kémcsőben, habkígyó, süvítő lángcsóva, lángszóró gyertyából és kék lombik árulkodó nevű kísérletet követhettek figyelemmel a járókelők.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS