Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Az irgalmasság jegyében zarándokoltak

Iochom Zsolt 2016. június 19., 12:24 utolsó módosítás: 2016. június 19., 19:00

Nyolcadik alkalommal tartottak Élő Rózsafüzér-zarándoklatot szombaton Csíkszeredában az Erdélyi Mária-út Egyesület, a csíkszeredai plébániák és az Erdélyi Cursillo mozgalom közös szervezésében.

Fotó: Iochom Zsolt

Az öt stációból álló zarándoklat, melyet az irgalmasság jegyében szerveztek meg, a csíkzsögödi Szentháromság-templomtól indult. Innen a Kalász-negyedi Szent Ágoston-templomhoz vonult a mintegy félszáz zarándok, ahol Pénzes József esperes-plébános és Bálint István segédlelkész vezetésével elvégezték az irgalmasság keresztútját.

„Abban a hitben és reményben gyűltünk össze, hogy lélekben Krisztus után induljunk azon a keresztúton, amely nem a vesztőhelyen és nem a sötét sírban, hanem a föltámadás hajnalában ér véget és teljesedik be. Fedezzük fel Isten irgalmasságának mélységét, aki mindenkit elfogad. Krisztust követve, az irgalmasság útját járva találjunk haza” – fogalmazott köszöntőjében Pénzes József.

A templom hűvösében megpihenve a csíksomlyói kegytemplomhoz zarándokoltak, útközben az egyik szervező, Ferencz Attila kérésére a betegekért imádkoztak. A csíksomlyói kegytemplomban Péterfi Attila Csongor, a zarándoklat egyik kezdeményezője elmélkedésében azért imádkozott, hogy napjainkban is minél többen vállalják a szerzetesi hivatást.

A csíksomlyói Szent Péter és Pál templom érintésével a negyedik stáció a csíktaplocai Mindenszentek-templom volt. A csíkszeredai Millenniumi templomnál Tamás József püspök is csatlakozott a zarándokokhoz. A Makovecz Imre által tervezett templomban litániát végeztek a Szűzanya tiszteletére, majd Tamás József püspök áldásával indultak tovább, hogy a csíkzsögödi Szentháromság-templomban hálaadó szentmisével zárják a napot. „Kérjük Isten áldását, hogy amit elkezdett bennünk, azt fejezze is be” – kérte imájában a püspök. A következő Élő Rózsafüzér-zarándoklatot a Márton Áron-emlékév jegyében szervezik meg október elsején.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS