Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Büntetik a tavaszi nagytakarítás elmulasztását Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2019. április 15., 18:56
HIRDETÉS

Megbírságolják azokat a sepsiszentgyörgyieket, akik nem takarítják a lakásuk előtti járdát, illetve a zöldövezeteket a tavaszi nagytakarítás keretében.

Fotó: Vargyasi Levente

Sepsiszentgyörgy területén a helyi városgazdálkodási szabályzat értelmében a tulajdonos kötelessége a tömbház, a magánház előtti járda és zöldövezet tisztán tartása. Az utcákat városszerte a Tega köztisztasági vállalat takarítja, a polgármesteri hivatallal kötött szerződés értelmében.

A polgármesteri hivatal felszólítja a lakosságot, hogy kezdjék el a tavaszi nagytakarítást, hiszen egyrészt folyamatosan növekszik a por szintje, másrészt nem csak a járdák porosak, hanem a tömbházak körüli, valamint a járdaszéli zöldövezetek is gondozatlanok, piszkosak

– írta Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala honlapján

HIRDETÉS

A helyi rendőrség a közeljövőben leellenőrzi a város területeit, első lépésben figyelmeztetnek, majd pénzbírságot rónak ki azokra, akik nem tartják be a rendelkezéseket. A polgármesteri hivatal ugyanakkor arra emlékeztet, hogy zajlik a lakónegyedi zöldövezetek szépítésére vonatkozó programjuk, ennek keretében húsz százalékos önrész ellenében növényeket, kerítést, padot biztosítanak a lakótársulásoknak, ezzel is segítve, hogy szebb és rendezettebb legyen a város.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS