Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

BookMegállók: könyvespolcok népesítik be hamarosan Sepsiszentgyörgy köztereit

Bíró Blanka 2019. november 27., 21:03
HIRDETÉS

Az olvasás élményét népszerűsítik a BookMegálló projekttel a sepsiszentgyörgyi középiskolás diákok. December közepétől a város főterén és különböző buszmegállókban szabadtéri könyvespolcok állnak majd, amelyekről bárki szabadon elveheti az olvasnivalókat, és odateheti az otthon feleslegessé vált könyveit.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A kezdeményezők arra számítanak, hogy az ünnepek közeledtével a könyvekkel szereznek örömet a rászorulóknak, az olvasni szeretőknek, kisgyerekeknek. De

a buszra vagy valakire való várakozást is értékesebben lehet tölteni egy könyv fellapozásával, ahelyett hogy a közösségi oldalakon céltalanul görgetnénk.

Ezek a bármikor elérhető, ingyenes, szabadtéri könyvtárak az olvasás népszerűsítése révén igyekeznek nevelő jelleggel hatni a város lakosságára, ezzel egy időben közösségi élményt is nyújtani – fogalmazták meg az ötletgazdák. A könyves szekrények kihelyezését könyvgyűjtés előzi meg, különböző gyűjtőpontokon várják a könyvadományokat, melyek később felkerülnek a polcokra.

HIRDETÉS

Az otthon feleslegessé vált könyveket december 8-áig ezeken a helyszíneken lehet leadni: Szimpla, Tein, Zamat, Színház Büfé, Mikes Kelemen Főgimnázium, Székely Mikó Kollégium, Református Kollégium, Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Mihai Viteazul Főgimnázium, Plugor Sándor Művészeti Középiskola, Szemerjai Templom, Református Vártemplom, Evangélikus Templom, Unitárius Templom, Kónya Ádám Művelődési Ház, Városimázs Iroda.

A projektet kiötlő fiatalok minden városlakót arra buzdítanak, hogy adományozzák oda feleslegessé vált könyveiket, majd a BookMegállókban keressenek új és izgalmas olvasnivalót helyettük. A kezdeményezés ötletgazdája a basement csapat, amely a Mikes Kelemen Főgimnázium és a Székely Mikó Kollégium középiskolás diákjaiból verbuválódott. Az ötletet a Háromszéki Diáknapok előselejtezőjére nyújtották be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS