HIRDETÉS

Benkő Erika: a parlamenti együttműködés nem jelent automatikus támogatást

Bíró Blanka 2018. február 04., 17:57
HIRDETÉS

Továbbra is lesz egy bizonyos mértékű együttműködés a kormánypártokkal, azonban ez nem jelent automatikus parlamenti támogatást – értelmezte a parlamenti RMDSZ-frakció döntését pénteki sajtótájékoztatóján Benkő Erika.

Benkő Erika Fotó: Kocsis B. János

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselője kifejtette,

fontos kérdésekben pontszerű egyeztetésekre kerül sor a Szövetség és a kormánypártok között, és csak abban az esetben támogatják a kormánypártok törvényjavaslatait, ha azok a magyar közösség érdekeit szolgálják.

HIRDETÉS

„Nyelvi és közösségi jogok terén továbbra is képviselni fogjuk mindazt, amit eddig.

Nagyon fontos az, hogy az elkövetkezőkben is olyan törvények szülessenek, amelyek bővítik az anyanyelv-használati keretet Erdélyben.

Jó hír e téren, hogy az Európa Tanácsban kisebbségi nyelvhasználattal kapcsolatosan elfogadták Hoffman Rózsa jelentését, amely határozott ajánlásokat fogalmaz meg a nemzeti parlamentek felé e tekintetben. Azt remélem, hogy ezek az ajánlások segíteni fogják a nyelvi jogok megerősítését Romániában” – hangsúlyozta Benkő Erika.

Fotó: Kocsis B. János

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy

a Szövetség fontosnak tartja a törvények értelmezéséből adódó nehézségek elkerülését, ennek érdekében javasolják, hogy az önkormányzatok kérhessenek hivatalos véleményezést a számvevőszéktől a törvények értelmezési lehetőségeiről.

Szerepel továbbá a tervek között a kulturális intézmények finanszírozásával kapcsolatos módosítás. Benkő szerint igazságtalan a rendszer, amely állami támogatást biztosít a nagyvárosokban lévő kulturális intézményeknek, Sepsiszentgyörgynek viszont négy színházat önerőből kell fenntartania.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS