HIRDETÉS

A sípályák rovására mehet a felmelegedés

Antalfi József 2011. január 10., 16:58 utolsó módosítás: 2011. január 10., 18:19

Gondot okozhat a január 10-eihez hasonló felmelegedés a legtöbb Székelyudvarhely melletti sípályán. Amennyiben nem lesz lehűlés az említett zónában, a továbbiakban kérdésessé válhat a környéken való sízés.

Az esőzés következtében január 9-étől már bezárta kapuit a Havas Bucsin sípálya. A telefonos ügyfélszolgálat arról tájékoztatott, annyira kevés már a hó, hogy a pálya használhatatlanná vált.

„Elég sok hó elment nálunk is a szombat esti esőzés következtében” – tudtuk meg Péter Árpádtól, a Hargitafürdői Csipike pálya tulajdonosától. Both Csaba, a pálya adminisztrátora arról tájékoztatott, hogy hóágyúkkal megfelelővé tudták tenni a Csipikét. „Ez a felmelegedés egyelőre nem befolyásolja a sízést. Szombat este esett ugyan, viszont a síversenyt is meg tudtuk tartani” – fogalmazott Both, hozzátéve, hogy a pályán nincs fennakadás, és bárki jöhet, hódolhat ennek a téli sportnak.

Kenyeres Emőke, a Madaras Hargitán található Súgó pályát működtető panzió adminisztrátora elmondta, hogy egyelőre nincs gond. „Ha eső nem lesz, akkor a továbbiakban is használható lesz. Udvarhelyhez hasonlóan elég meleg van itt is, ami önmagában nem is lenne gond. A pályák az adottsághoz mérten elég jók” – fogalmazott az adminisztrátor. A Súgó pálya élőben megtekinthető webkamerán keresztül, a www.madarasihargita.hu címen.

A homoródi Lobogó sípálya tökéletesen működik, tudtuk meg az ügyfélszolgálattól. Korábban is megfelelően tudták üzemeltetni, az elkövetkező napokban sem lesz fennakadás az Udvarhelyhez legközelebbi sí- és szánkópályán.

A meteorológusok előrejelzései szerint a héten még tartani fog a felmelegedés, havazás csak péntekre várható.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS