Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A környezettudatos életmóddal ismerkedhettek a gyerekek

Bíró Blanka 2019. augusztus 15., 20:01 utolsó módosítás: 2019. augusztus 15., 20:05
HIRDETÉS

A zabolai Csipkésben szervezték meg az idei környezettudatosságra nevelő tábort augusztus 12. és 15. között.

A tábor helyszíne Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

A Természet – Az élet forrása elnevezésű tábort négy évvel ezelőtt a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület kezdeményezte, aztán csatlakozott a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) és az Aquacov Közösségfejlesztési Egyesület. Idén a bukaresti székhelyű Fepra International Rt. (Felelősséget Átvállaló Társulás) is támogatta a tábort, amelynek célja, hogy

a fiatalokat környezettudatos életre nevelje.

A 10 és 15 éves korú gyerekek a táborban előadásokból és foglalkozások révén

tanulhattak a hulladék helyes szétválasztásáról, az újrahasznosítás fontosságáról, az ivóvizek tisztán tartásáról, valamint az egészséges táplálkozásról.

HIRDETÉS

Kovászna megyében két évvel ezelőtt a központi fejlesztési régióban elsőként nyitották meg a központosított hulladékgyűjtő, válogató és komposztáló telepet. A lerakó első cellájának kapacitás 481 ezer tonna, ami kilenc évre elég, de ha hatékonyan szelektálnak, kiveszik a komposztálható hulladékot, 18 évig is használható.

Kovászna megye falvaiban az elmúlt két évben jelentősen – 1 százalékról 16 százalékra – emelkedett a szelektíven gyűjtött hulladék aránya, városokon ez az arány 30 százalékos.

A szelektív gyűjtésben a megye legmagasabban fekvő települése, Kommandó teljesít a legjobban, a hulladék 40 százalékát szétválogatják, ezt követi Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely, 30 százalékkal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS