Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A főnök visszatért: ismét Mircea Diacon vezeti a háromszéki fogyasztóvédelmi felügyelőséget

Bíró Blanka 2019. augusztus 05., 18:00 utolsó módosítás: 2019. augusztus 05., 18:59

Az elmúlt év végén áthelyezett főfogyasztóvédők újra visszakerültek tisztségükbe. Az országos fogyasztóvédelmi hatóság a honlapján már frissítette az adatokat, így a Brassó, Fehér, Hargita, Maros, Kovászna és Szeben megyét ellenőrző, brassói székhelyű központi regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élén újra Claudiu Sorin Susanu áll.

Mircea Diacon. Archív Fotó: Nagy D. István

A Kovászna megyei felügyelőséget a „székely ízek” kapcsán elhíresült Mircea Diacon vezeti. Mint ismert, tavaly december közepén Diacont felfelé buktatták, és kinevezték a brassói regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére, Susanut pedig áthelyezték a Temesvár székhelyű nyugati regionális főfelügyelőséghez. Diacon nem sokáig maradt a regionális főfelügyelőség élén, két hónap után idén február elején átmenetileg áthelyezték a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére. Az áthelyezéséről szóló rendeletet márciusban megfellebbezte, és a Kovászna Megyei Törvényszék neki adott igazat.

Az alapfokú ítéletet az országos hatóság nem óvta meg, így érvényben maradt, és Diacon visszakerült a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség élére.

HIRDETÉS

Lemondását a háromszéki politikai képviselők több ízben is kérték, mert túllépte a hatáskörét, ittasan kocsmai verekedésbe keveredett. Tavaly nyáron ittasan okozott balesetet, ám azóta az ügyészség nem emelt vádat ellene.

A fogyasztóvédő múltja és viselt dolgai ismertek: távoznia kellett a rendőrség kötelékéből, mert egy előzetes letartóztatásban lévő nő feljelentette nemi erőszak kísérletért, a polgárőrségnél felfüggesztették, mert erőszakosan viselkedett, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség élén pedig több alkalommal tanújelét adta magyarellenességének.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS