Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

A betongyűrű méretű kukába sem képesek bedobni a szemetet

Bíró Blanka 2019. augusztus 28., 21:57

Tisztán szebb! felirattal néhány másodperces videofelvételt tett közzé Facebook-oldalán a háromszéki Tega Rt. köztisztasági vállalat. A filmen a vállalat néhány alkalmazottja a kirándulók által hátrahagyott szemetet gyűjti, pillepalackokat, műanyag tasakokat és más szétdobált hulladékot.

A felvétel a városhoz tartozó Sugásfürdő felé vezető út mentén készült, egy piknikezésre kialakított helyszínen, ahol az erre a célra elhelyezett

betongyűrűbe lehetne gyűjteni a hulladékot, ám inkább körülötte dobálják szét a szemetet.

A köztisztasági vállalat heti két alkalommal – hétfőn és pénteken – szállítja el ezekből a gyűrűkből a hulladékot. Máthé László igazgató a sajtónak kifejtette, nem érti a szemetelőket, hiszen

ha kitakarítva, tisztán találják a piknikezőhelyet, úgy is kellene hagyniuk,

hiszen következőkor, néhány nap múlva lehet, újra oda kirándulnak. A pikniktörvény alapján a szemetelő magánszemélyeket 100-tól 5000 lejig lehet bírságolni, de a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak is van vonatkozó határozata, amely 50 és 2500 lej közötti pénzbírságot ír elő.

A helyi rendőrség ellenőrzi a kirándulóhelyeket, ezen a nyáron eddig hat bírságot róttak ki összesen 900 lej értékben,

az esetek többségében beérték a figyelmeztetéssel. „Többet érdemel a természet, és az emberek is” – írták a kisfilmhez a Tega Rt. munkatársai.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat