Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
2 575
+47
Maros megye
4 191
+137
Kovászna megye
1 950
+56
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2020. 10. 25.
Összes eset
209 648
+3855
Elhunytak
6 391
+73
Gyógyultak
149 741
+1809
Járványhelyzet számokban

550 éves Sepsiszentgyörgy, 105 kitüntetett polgár

Bús Ildikó 2011. december 23., 10:40 utolsó módosítás: 2011. december 27., 12:49

Gálaesttel ünnepelték szerdán este Sepsiszentgyörgyön a város fennállásának 550 éves évfordulóját. A gálán kiosztották a díszokleveleket és érméket, azok között, akik tevékenységükkel hozzájárultak a város hírnevéhez. A kitüntetéseket 105-ön vették át, köztük sportolók, ifjúsági csoportok, tanárok és diákok egyaránt.

550 éves Sepsiszentgyörgy, 105 kitüntetett polgár
galéria
Fotó: Vargyasi Levente

Antal Árpád polgármester köszöntésével kezdődött a nagyszabású gálaest, a városvezető megköszönte mindazoknak a munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egy élhető város legyen, melyben egyedi és megismételhetetlen a lét. A polgármester kifejtette, az 550 év igazi alap arra, hogy egy fejlettebb város épüljön rá, együtt az itt élő lakossággal.

Az este folyamán elsőként azokat a diákokat díjazták, akik kiemelkednek tudásukkal, több tantárgyversenyt nyertek meg, emelve ezzel a város iskoláinak hírnevét. A diákok emlékérmét kaptak tanulásukért, magyar nyelv és irodalom, matematika, illetve művészeti versenyeken bizonyították be, hogy ők a legjobbak. Az éltanulóknak a díjat Bíró Béla, a Székely Mikó Kollégium leköszönt igazgatója adta át. A tanulók mellett díjazták az elmúlt év legeredményesebb sportolóit is: atlétákat, akik gyermek és ifjúsági országos versenyeken vettek részt, triatlonistákat, a város kosárlabdacsapatát, hegymászókat és futsal játékosokat is.

Ezt követően az ifjúsági szervezetek tevékenységét emelték ki és részesítették a megfelelő elismerésben, hiszen tevékenységükkel, önkéntes munkájukkal és rendezvényeikkel színesebbé tették a sepsiszentgyörgyiek mindennapjait. A fiatalok mellett a civil szféra képviselőit is megtisztelték az emlékplakettel, az okleveleket Kató Béla püspökhelyettes adta át, aki maga is nagyon sokat tett a közösségért. A különböző karitatív szervezetek mellett díjazták az ASIMCOV-ot is, mely szervezet  a sepsiszentgyörgyi gazdasági élet serkentése érdekében több kezdeményezést is indított. A vállalkozók díjazását követően közösségi díjakat adott át Bogdán László író, akinek írásai nélkül is szegényebb lenne a helyi közösség, de díjazták a művészetek, kultúra terén alkotó sepsiszentgyörgyi művészeket is.

Az est során polgármesteri különdíjakat is osztottak, ezeket Antal Árpád polgármester és Sztakics Éva alpolgármester adták át. Végül az est kilencedik és egyben utolsó kategóriája az életmű díj átadása volt, melyet a város életében kulcsfontosságú szerepet betöltő személyeknek adtak át pályafutásuk során nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréséül. Az okleveleket ft. Szabó Lajos kanonok adta át, és orvosok, képzőművészek, újságírók, tanárok, színészek kapták meg. Ugyanakkor postumus díjban részesítették Kelemen Antalt, a Rétyi Fúvószenekar karvezetőjét, aki nemrég eltávozott az élők sorából – a díjat a család barátja, Déry Mária Magdolna vette át.

A díjátadás alatt a Heveder Zenekar, az M-Studio és a Háromszék Táncegyüttes előadását láthatta a közönség, az estet az Evilági Együttes koncertje zárta.

Az 550 éve város Sepsiszentgyörgy gálaest díjazottjai:


Éltanulók a 2010/2011-es tanévben és felkészítő tanáraik:

Gál Béni
, a Székely Mikó Kollégium diákja, az országos informatikaverseny III. helyezettje nemzetközi matematika versenyen dicséretben részesült. Felkészítő tanárai: Kubánda Miklós és Gábor Béla informatika szakos tanárok, valamint Biró Judit matematika szakos tanár.

Rosu Kriszta, a  Székely Mikó Kollégium diákja . Az országos Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny I. díjazottja. Felkészítő tanára: Dobra Judit magyar szakos tanár.

Ursica Stefania
, a Mihai Viteazul Főgimnázium diákja a temesvári országos földrajz tantárgyverseny dicséretben részesített versenyzője. Felkészítő tanára: Răduţă Ion földrajz szakos tanár.

Moise Gabriel, a Mihai Viteazul Líceum diákja. A temesvári országos kémia tantárgyverseny dicséretben részesített versenyzője. Felkészítő tanára: Dobriţoiu Rodica kémia szakos tanár.

Dombi Szabolcs, a Mikes Kelemen Főgimnázium diákja. A Piatra Neamţ-i Informatika tantárgyverseny II. helyezettje, a szegedi Innovációs programozó versenyen dicséretben részesült, a budapesti NA ÚGY NA animációs versenyen öt kategóriában szerzett elismerést, valamint a kézdivásárhelyi NMG-OPEN nemzetközi programozási verseny I. helyezettje. Felkészítő tanára: Dombi Alpár matematika-informatika szakos tanár.

Tulit Gyopár, a Mikes Kelemen Főgimnázium diákja, az Aranka György Nyelvművelő verseny I. helyezettje, a Kárpát medencei Implom József Helyesírási Verseny II. díjazottja. Felkészítő tanárai: dr. Erdély Judit és Török Katalin magyar szakos tanárok.

Illyés Cecília, a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákja. Országos gitár tantárgyverseny dicséretben részesített versenyzője. Felkészítő tanára: Kakassy Zsolt- zene szakos tanár.

Lőrinc Róbert, a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákja, a Creativity képzőművészeti verseny I. helyezettje. Felkészítő tanára: Péter Alpár rajz szakos tanár.

Bandi István Zsolt, a Puskás Tivadar Szakközépiskola diákja, az országos mechanika tantárgyverseny dicséretben részesített versenyzője. Felkészítő tanárai: Újfalvi István, Furdui Piroska és Molnár Attila mérnökök.

Árpa Helga, a Puskás Tivadar Szakközépiskola diákja,földrajz verseny megyei szakaszának II. helyezettje. Felkészítő tanára: Ladó Attila- földrajz szakos tanár.

Sportolók, csapatok, edzők

Blázer Imola atléta, 2011-ben gyermek és ifjúsági országos versenyeken három aranyéremmel jutalmazták, valamint a Gyermekek Világjátékán szerzett két ezüstérmet.

Bokor Balázs
gokart versenyző, gyermek és ifjúsági országos versenyen szerzett aranyérmet.

Hadnagy Tamás triatlonista, idén gyermek és ifjúsági országos bajnokságon aranyérmet érdemelt, a Balkán Bajnokságon pedig ezüsttel jutalmazták.

Incze Krisztina
birkózó, három országos aranyérmet szerzett országos gyermek és ifjúsági versenyen.

Dániel Attila triatlonista, ifjúsági korosztályos országos versenyen egy arany- és egy ezüstérmet nyert.

Szabó Norbert
triatlonista, ifjúsági országos versenyről egy arany- és egy ezüstérmet hozott vissza Sepsiszentgyörgyre.

Papp Csongor
az országos U20 futsal-válogatott tagja.

Cristian Ştefan
testépítő, az országos bajnokságon megvédte tavalyi címet aranyérmet érdemelt ki.

Szőke Attila országos ju-jitsu bajnok, aki az idei Balkán Bajnokságról ezüstéremmel tért haza.

Dobre Estera birkózó, 2011-es országos bajnok 51 kilós súlycsoportban, aki Európa Bajnokságon ezüstérmet szerzett.

Sepsi BC a legeredményesebb klub csapatsportág kategóriában, a díjat átveszi: Vass Ildikó.

Csutak Tamás atléta, szervezői tevékenységéért.

Tulit Zsombor alpinista, aki eljutott a Déli Sarkra, részt vett a Cho-Oyu expedíción és aki Mont Blanc-ot gyakorlópályáként használja.

Ifjúsági szervezetek kategória

Debate Club Sfântu Gheorghe vitakör

Veres Nagy Tímea, Nagy Tünde, Pál Kata – Legyen Sepsiszentgyörgy Európa Ifjúsági Fővárosa kezdeményezésükért.

Asociaţia pentru Comunitate

HÁRIT

Erdélyi Magyar Ifjak

Civil szféra

Guzsalyas Alapítvány, hagyományőrző tevékenységükért részesültek elismerésben.

Diakónia Keresztyén Alapítvány – szociális munkájukért, az Idős Gondozó Szolgálat, valamint a Fogyatékkal élők foglalkoztató központjának működtetéséért.

Ecou Egyesület – művészeti tevékenységükért, valamint Seri Albastre program elindításáért.

CIVEK – a sepsiszentgyörgyi civil szférában tett kezdeményezéseiért.

Máltai Szeretetszolgálat
– a legtöbb önkéntest mozgató szervezet, szociális téren kifejtett munkájukért.

ASIMCOV
– a sepsiszentgyörgyi gazdasági élet serkentése érdekében tett kezdeményezéseiért.

Vállalkozók

Valkes Kft.

Covalact Rt.

Valdek Impex Kft.

LRO (elro) Kft.

Arcon Kft.


TTC Group


Közösségért díj

Virág Endre és Virág Imola – kitartó és fáradhatatlan néptánc oktatási tevékenységükért.

Krisztus Király katolikus templom, a befogadó egyházközségnek – a közösség mindennapjaiban felvállalt önzetlen munkáért.

Niculina Ţînţar – a román közösség értékeit szolgáló kitartó és eredményes munkája elismeréséül.

Háromszéki Közösségi Alapítvány – a háromszéki közösségi tudat erősítéséért, valamint a közösségi kártya bevezetéséért.

Néri Szent Fülöp I-VIII. Osztályos Iskola – az Őrkőn folytatott közösségformáló tevékenységéért.

Művészet, kultúra

Osonó Színházműhely

Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér

Gyárfás Jenő Képtár

Fotóművészetet Pártoló Gyulai Ferenc Egyesület

Kovászna Megyei Képzőművészek Szövetsége

Cimborák Bábszínház

Andrei Mureşanu Színház

M Studio


Bod Péter Megyei Könyvtár

Székely Nemzeti Múzeum

Háromszék Táncegyüttes

Tamási Áron Színház

Polgármesteri különdíj

Dr. Fazakas József a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának főigazgatója, kitartó intézményépítő munkájáért.

Dancs Annamari énekesnő, Sepsiszentgyörgy zenei nagykövete.

Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy polgármestere 1992–2008 között, aki 16 évig szolgálta a várost.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke – köszönetképpen a megye és város közti kitűnő együttműködésért.

Dr. Zsigmond Barna Pál, csíkszeredai főkonzul, a magyar állampolgárság megszerzésében biztosított gördülékeny ügyintézés elismeréseként.

Életmű díj

Dr. Sándor József – nyugalmazott ortopéd főorvos

Vinczeffy László
– képzőművész

Kisgyörgy Zoltán – újságíró, publicista

József Álmos
– nyugalmazott tanár, helytörténész

Cserey Zoltán – helytörténész

dr. Szőts Dániel – nyugalmazott orvos, egykori frontharcos

Molnár Gizella
– színművész

László Károly – színművész

POSTUMUS DÍJ – Kelemen Antal, Rétyi Fúvószenekar karvezetője

Id. Szilágyi Zsolt
– tanár, énekes, a Művészeti Népiskola igazgatója

Gaál Sándor
– a Romániai Magyar Cserkészszövetség tiszteletbeli elnöke

Váncsa Kató és Váncsa Albert – kosárlabda edzők

Antal Miklós – nyugalmazott tanár, helytörténész

Sylvester Lajos – író, publicista

Balázs Antal – fafaragó

Incze Sándor – nyugalmazott esperes

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport