HIRDETÉS

171 állásajánlat a börzén

Iochom Zsolt 2011. szeptember 24., 11:54

Elsősorban frissen végzett, pályakezdő fiataloknak szervezett állásbörzét Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökség pénteken.

Csíkszeredában közel száz álláskereső jelentkezett

Megyeszinten 182 céget kerestek meg az ügynökség munkatársai, ezekből 29 jelent meg a pénteki állásbörzén. A kínálatot tekintve, Csíkszeredában mintegy hetven betöltetlen munkahelyet ajánlott 14 cég: segédmunkás, autómosó munkás, raktáros, kőműves, eladó, autóvezető, pincér, szakács, cukrász állásajánlat mellett marketingügynököt, tördelő-szerkesztőt, titkárt, grafikust, logisztikai vezetőt, könyvelőt és nyomdászt is kerestek. Ezenkívül 20 varrónői, 10 értékesítési ügynöki és 5 pénzügyi tanácsadói állás volt meghirdetve. Székelyudvarhelyen 15 cég kínált munkát a pályakezdő fiataloknak. A két helyszínen összesen 171 állásajánlat várt az érdeklődőkre. Az ügynökség közleménye szerint a pénteki állásbörzének összesen 221 látogatója volt: 99 csíkszeredai és 122 székelyudvarhelyi résztvevővel. Közülük mintegy százat választottak ki a cégek képviselői, hogy állásinterjún és készségfelmérőn dönthessék el, kiket alkalmaznak.

Az állásbörze résztvevői

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökségtől kapott aktuális statisztika szerint augusztus végén a munkanélküliség aránya a megyében 5,73 százalékos volt, megyeszinten összesen 8286 munkanélküli személyt tartottak nyilván. Csíkszeredában 751-en, Székelyudvarhelyen 661-en részesültek munkanélküli segélyben. A statisztikából az is kiderül, hogy a munkanélküliségi ráta a városi környezetben jóval alacsonyabb, mint vidéken. Amíg a megye kilenc városában augusztus 31-én összesen 3089 személy volt állástalan, addig a községekben, falvakban 5197 volt a hivatalosan bejelentett munkanélküliek száma.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS