Szabadlábon védekezhet a helyi rendőr bántalmazásával vádolt székelyudvarhelyi férfi

Iszlai Katalin 2019. március 28., 12:37

Újabb enyhítés az ütlegeléssel és rongálással vádolt udvarhelyi P. A. ügyében: feloldották a házi őrizetet, így szabadlábon védekezhet, hatósági felügyelet alatt. Az új rendelkezés 60 napig érvényes.

Archív Fotó: Barabás Ákos

Hatósági felügyelet alá helyezték a helyi rendőr bántalmazásával vádolt udvarhelyi P. A.-t, feloldva ezzel a házi őrizetet – számolt be érdeklődésünkre Sütő Ágota Kinga, az udvarhelyi ügyészség szóvivője. Mint mondta, a hivatalos eljárás szerint a bíróságnak időszakosan felül kell vizsgálnia, indokolt-e még az általa korábban kiszabott intézkedés. Így tettek ezúttal is, és mivel úgy találták, hogy

a továbbiakban nem indokolt a házi őrizet, helyette 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték a vádlottat.

{A}

A szóvivő szerint ez azt jelenti, hogy szabadlábon védekezhet, de egy megszabott program szerint jelentkeznie kell a rendőrségen, hetente legkevesebb két alkalommal. Emellett az ország területét továbbra sem hagyhatja el.

Az előzményekről

Mint arról korábban beszámoltunk, P. A.-t – aki januárban bántalmazott, majd hószánnal üldözőbe vett egy helyi rendőrt a Madarasi Hargitán – először hatósági felügyelet alá helyezték. Ezt a döntést azonban megfellebbezte a székelyudvarhelyi ügyészség, így a döntés a Hargita Megyei Törvényszék kezébe került. Utóbbi végül jóváhagyta az ügyészség kérését, ennek megfelelően pedig elrendelték a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését. Időközben azonban az ügyészség vádat emelt P. A. ellen ütlegelés és rongálás miatt, a vádemelés után pedig már a vádirat vizsgálatával foglalkozó bíróság döntött a megelőző intézkedésekről. Utóbbi elrendelte P. A. házi őrizetbe helyezését 30 napra. Ez volt érvényben a mostani ellenőrzésig, amely után a házi őrizetet ismét hatósági felügyeletre cserélték, amely egy jóval enyhébb megelőző intézkedésnek számít. 

{K1}

{K2}

{K3}

{K4}

{K5}