Gondoskodott egy apróságról az autóval menekülő fiatal, mielőtt őrizetbe vették

Simon Virág 2019. február 12., 10:27

Huszonnégy órára őrizetbe vették azt a húszéves fiatalt, aki szombat este nem állt meg a rendőrségi ellenőrzésre Szászrégenben, és akinek autójára pisztollyal is lőttek a rendőrök. A gyanúsított viszont még az elfogás előtt hozzámatatott az autóhoz.

Nem várta ölbe tett kézzel a rendőröket a gyanúsított. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A szászrégeni ügyész hétfőn délután döntött arról, hogy a Ratosnya községi fiatalt egy napra őrizetbe veszik, és ezalatt döntenek arról, hogy előzetes letartoztatásba helyezik, vagy szabadlábon védekezhet a ellene felhozott váddal szemben.

{K1}

Mint arról beszámoltunk, szombaton Szászrégenben a rendőrök észrevették, hogy egy gépkocsinak nem működnek a hátsó lámpái, és meg akarták állítani a járművet, ám a sofőr továbbhajtott. A rendőrök követték, és közben értesítették marosvécsi kollégáikat, hogy irányukba halad a személygépkocsi. A marosvécsi rendőrök a szomszédos községben, Magyarón akarták megállítani a járművet, sikertelenül. A fiatal nagy sebességgel hajtott el a rendőrök mellett, aztán egyikük rálőtt a menekülő autóra. Hat lövés dördült el, az egyik golyó azonban visszapattant, és egy hazafelé tartó járókelő nyakába fúródott. Az asszonyt kórházba vitték, megoperálták, állapota jelenleg is súlyos.

A rendőrök később azonosították a húszéves fiatalt, aki közben

az autóról már leszerelte a számtáblákat.

Kiderült, hogy két éve van gépjárművezetői jogosítványa, és tavaly már megbüntették gyorshajtás miatt. Az ellene felhozott vád: hatósági közeg ellen elkövetett sértés.

{A}

Közben a szászrégeni ügyészség vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében is, ez a vizsgálatot azonban in rem folytatják, ami azt jelenti, hogy nincs gyanúsított.

A szolgálati fegyverét használó Marosvécsen szolgáló rendőrről kiderült, hogy

minden orvosi és pszichológiai vizsgálata naprakész, tapasztalt rendőrnek minősül,

1993 óta dolgozik a rendőrségen. A marosvécsi rendőrt a szakszervezet által biztosított ügyvéd védi, aki többek között kérte, hogy vizsgálják meg a Carpați típusú fegyver állapotát is.