Negatívak a sepsiszentgyörgyi kórházból eddig elvégzett koronavírus-tesztek

Bíró Blanka 2020. március 22., 20:14

Negatív az a húsz a koronavírus-teszt, melyre a mintát szombaton este a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház karanténba helyezett egészségügyi alkalmazottaitól vettek – adja hírül Facebook-oldalán Tamás Sándor.

Képünk illusztráció Fotó: Adrian Cuba/Agerpres

A kórházat fenntartó Kovászna Megye Tanácsának elnöke, hozzáteszi további mintavételek zajlanak, várják a további eredményeket. „Kitartást kórházunk személyzetének! Aggódunk és drukkolunk a bennfekvő anyukákért, gyerekekért. Bízunk benne, hogy minden a legjobban alakul.

Arra kérünk mindenkit, őrizzék meg nyugalmukat. Ne bűnbakot, hanem megoldásokat keressünk. Sokkal fontosabb most betartani a hatósági előírásokat, minél jobban csökkenteni a találkozást más személyekkel. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

– fogalmaz Tamás Sándor.

{K1}

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi kórházban karantént rendeltek el a szülészet-nőgyógyászat, újszülött osztályokon és a szülőszobában, miután szombaton egy kórház alkalmazottjáról kiderült, hogy megfertőzte a koronavírus.

Jelentkezzenek akik kapcsolatba kerülhettek a fertőzött alkalmazottal

A hatóságoknak az a kérésük, hogy aki tudja magáról, hogy kapcsolatba került a fertőzött munkatárssal, családjával együtt vonuljon lakhelyi elkülönítésbe, és telefonon jelentkezzenek be a hatóságoknál: a közegészségügyi igazgatóságon (0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426) vagy a katasztrófavédelmi felügyelőségnél (0755-740 427).

{K2}

Ne várják meg, hogy hívják őket. Ha tudják, hogy kapcsolatba kerültek a fertőzött személlyel, vonuljanak lakhelyi elkülönítésbe, és jelentkezzenek!

– mondta el korábban portálunknak András-Nagy Róbert kórházigazgató. Arra kér mindenkit, legyenek türelmesek, többször is próbálkozzanak, mert a telefonvonalak leterheltek.