Lángra kapott a gázpalack, a diszpécser rájuk szólt, hogy azonnal hagyják el a lakást, ezzel megmentve az életüket

Simon Virág 2020. február 19., 11:59

Két felnőtt és két gyermek életét mentette meg kedden este Dragoș Mureșan tűzoltó-őrmester, akinek határozott utasítására a bajbajutottak elhagyták lakásukat, még mielőtt a lángra gyullad gázpalack felrobbant volna.

Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

A Maros megyei tűzoltóság sajtószóvivője, Dan Petru Daniel a kedd esti mezőgerebenesi gázpalack-robbanás kapcsán fontosnak tartotta elmondani, hogy

négy személy köszönheti az életét annak, hogy a tűzoltó-őrmester határozottan és többször arra utasította őket, hogy hagyják el a lakást.

{K1}

A mezőgerebenesi család konyhájában kedden 21 óra 10 perckor gyulladt ki egy gázpalack, az apa telefonált az 112-es sürgősségi hívószámra, ahol Dragoș Mureșanhoz kapcsolták. Amikor az őrmester meghallotta, hogy a gázpalack meggyúlt, arra utasította a családot, hogy azonnal hagyják el a lakást.

Pár másodperc múlva a gázpalack felrobbant, a robbanásban kitörtek a lakás ablakai, kiszakadt két ajtó és  leszakadt 60 négyzetméter  a gipszkarton mennyezetből.

A robbanás nyomán keletkezett tüzet a nagysármási tűzoltók oltották el. Dragoș Mureșan 14 éve dolgozik diszpécserként a sürgősségi szolgálatnál, és gyors helyzetfelismerésével és határozott utasítása nyomán most négy emberéletet mentett meg”.

{A}