Vigyázat, rovarirtókként kopogtató szélhámosok házalnak

Bíró Blanka 2019. december 11., 17:50

Szélhámos rovarirtók jelentek meg Sepsiszentgyörgyön, akik hívatlanul, fertőtlenítés címén kopogtatnak be a háztartásokba, ez azonban csak álca. A valódi céljuk felmérni a terepet, hogy a lakásokban vannak-e ellopható tárgyak.

A rendőrség hivatalból indított nyomozást. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A közösségi oldalon több figyelmeztetés megjelent, a bejegyzésekben arról írnak, hogy két középkorú férfi járja a várost, románul beszélnek, az egyiknél kézi adagolópumpa van, a másiknál egy mappa.

Elsősorban idős embereknél próbálkoznak.

Egyik áldozatuk egy idős asszony volt. A hölgyhöz két férfi csengetett be, akik azt állították, hogy fertőtlenítenek a rovarok ellen, majd 60 lejt kértek tőle a szolgáltatásért, számla gyanánt egy kitöltetlen papírt adtak át neki.

Az idős nő családja attól tart, hogy a csaló rovarirtók valójában felmérték a terepet, hogy a lakásban vannak-e ellopható értéktárgyak.

A rendőrség hivatalból indított nyomozást.

{A}

Kovászna megyében jelenleg 13 rovar- és rágcsálóirtást végző cég működik.

A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy ezek soha nem kínálják a szolgáltatásaikat hívatlanul, nem járnak ajtóról-ajtóra, csak akkor mennek rovartalanítani, ha hívják őket.

November végén hasonló módszerekkel dolgozó csalókra figyelmeztetett a székelyudvarhelyi helyi rendőrség is, igaz, ott kéményseprőknek adták ki magukat a házalók, akik azzal igyekeztek meggyőzni a lakókat, hogy Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala kötelezi a munkálat elvégzését.

{K1}