A hosszabbításban lettek meg a GYHK első pontjai

Gergely Imre 2019. szeptember 20., 21:50

A mérkőzés első fele kiegyensúlyozott volt, de aztán teljesen felborult a pálya, a Gyergyói HK tűzijátékot rendezett a Hokiklub Budapest kapuja előtt, azonban a piros-fehérek még mindig nem találják a góllövés receptjét.

Megküzdött az első idei Erste ligás sikeréért a gyergyói együttes

Első hazai tétmeccsét játszotta idén a Gyergyói Hoki Klub, és ezért is volt egyértelmű cél a győzelem, továbbá a rosszul alakult magyarországi túra után is volt törleszteni valója a szurkolók felé Gógáéknak.

A gépezet azonban csak nehezen indult be. Az első harmadban és a második közepéig egyik csapat sem tudta igazából kézben tartani a meccset, a fegyelmezett védelmeken elakadtak a támadások, illetve nem igazán működött a támadó harmadban az összjáték.

{A}

A szünet után aztán fokozatosan egyértelmű fölénybe került a GYHK. Amikor a budapestiek játszottak emberelőnyben, akkor is inkább a hazaiak veszélyeztettek.

Azonban Kiss Bence kapus óriási formában védett, mindent hárított, amikor pedig verve volt, a kipattanókat a gyergyóiak nem tudták a kapuba küldeni. A második szünetben is 0–0 állt az eredményjelzőn. A játék képe nem adott okot aggodalomra a hazai drukkereknek, mindenki biztos volt benne, hogy előbb-utóbb csak beakad egy lövés a vendégketrecbe. Azonban nem így történt, sőt, teljesen a semmiből, egy a gyergyói kapu mögött eladott korong után a Hokiklub került előnybe. Lóczi volt jókor jó helyen és az egyébként szintén remekül védő Ruczuj itt már tehetetlen volt.

Igencsak kínos helyzetbe kerültek így a gyergyószentmiklósiak, de nemsokára emberelőnyben Góga kékvonalas lövésébe Raszulov ért bele úgy, hogy megszülessen az egyenlítő gól. Leif Strömberg legénysége a későbbiekben is ment előre a három pontért, de eredménytelenül, sorra kimaradtak az akciók. 1–1 állt az eredményjelzőn 60 perc után.

A hosszabbításban aztán fél perc sem kellett és meglett a második gól is, Valdix tett a rendes játékidőben megszerzett egy pont mellé még egyet.
Nehezen, de győzelemmel zárta első hazai tétmérkőzését a Gyergyói Hoki Klub.

Erste Liga, alapszakasz
Gyergyóui Hoki Klub–Hokiklub Budapest 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők: Timur Raszulov (54.), Andreas Valdix (61.), illetve Lóczi Árpád (51.)
Kapura lövések: 45–25.
Kiállításpercek: 6–12.

További eredmények:
Dunaújváros–DEAC 4–1
Csíkszeredai Sportklub–Újpesti 4–3
Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 0–5
Schiller-Vasas HC–Brassói Corona 4–3