Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Becze aranygóljával nyert a Sportklub

Dobos László 2019. szeptember 20., 21:37 utolsó módosítás: 2019. szeptember 21., 11:05

Fordulatos mérkőzésen, a hosszabbítás első percében lőtt góllal győzte le a Csíkszeredai Sportklub az Újpest együttesét 4–3-ra a jégkorong Erste Liga alapszakaszában.

Becze aranygóljával nyert a Sportklub
galéria
Fotó: Pinti Attila

Nem volt telt ház pénteken este a Vákár Lajos Műjégpályán, de így is közel 1800 néző volt kíváncsi az új idény első újpesti vendégszereplésére.

Nem hozott túl nagy iramú mérkőzést az első harmad, a játékrész mindkét találata csíki emberelőnyben született. Előbb a 11. percben a vendégek lőttek gólt négy az öt ellen Pance révén ellentámadásból (0–1), majd egy percre rá a Sportklub Taratuhin góljával egyenlített (1–1).

Fotó: Pinti Attila

A második harmad közepén újabb létszámfölényes gól született, a 34. percben Carlson juttatta újra vezetéshez az Újpest együttesét (1–2). A második szünet előtt megszületett az első öt az öt elleni gól, Rokaly Szilárd hálóba lőtte a kipattanót (2–2).

A harmadik felvonás elején Pelley egy szép gyors elfutás végén először juttatta előnyhöz a Sportklubot (3–2), de négy perccel később – négy a négy elleni játékban – Carlson újra betalált a csíki kapuba (3–3).

Fotó: Pinti Attila

A rendes játékidő nem hozott több gólt, következett az ötperces túlóra, ahol a csapatok három a három ellen léptek jégre. A középkezdésből a Sportklub szerezte meg a játékszert, tartotta a korongot,

és a második kapura lövésből Becze Tihamér eldöntötte a mérkőzést, a csíki csatár fordulatból védhetetlen gólt lőtt a bal felső sarokba (4–3).

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Újpesti 4–3 – hosszabbítás után (1–1, 1–1, 1–1, 1–0).
Gólszerzők: Andrej Taratuhin (12. perc), Rokaly Szilárd (40.), Rodney Pelley (45.) és Becze Tihamér (61.), illetve Eric Pance (11.), Cody Carlson (34. és 49.).
Kapura lövések: 46–27.
Büntetőpercek: 12–12.
Játékvezetők: Gergely Lehel, Sikó Szilárd és Bandi Csaba.

Szombaton este fél 7-től újra hazai pályán játszik a Sportklub, a csíki kék-fehérek a Hokiklub Budapest együttesét fogadják.

További eredmények:
Dunaújváros–DEAC 4–1,
Gyergyói Hoki Klub–Hokiklub Budapest 2–1 – hosszabbítás után,
Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 0–5,
Schiller-Vasas HC–Brassói Corona 4–3.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat