A rájátszás nem a Sepsi OSK műfaja

Józsa Csongor 2019. április 15., 23:12

A labdarúgó 1. Liga rájátszásának felsőházában az ötödik játéknap Sepsiszentgyörgyön zárult. A Sepsi OSK az Astra Giurgiu együttesét látta vendégül hétfőn este, azon két gárda nézett farkasszemet akik egyetlen győzelmet sem arattak a play-offban.

Alulmaradt a sepsiszentgyörgyi csapat. Archív Fotó: Beliczay László

Az összecsapás első helyzetét Tandia hagyta ki a 11. percben, akit Nouvier szöktetett remekül, a támadó tízről szúrta rá, mellé, fölé szállt a játékszer. Rögtön jött a válasz rá, Niczuly előbb Mrzljak lövését blokkolta, majd a kipattanót Moise rúgta kapura, a hálóőr ezt is hatástalanította.

Amolyan kedvcsinálóként foghattuk fel ezeket a remek szituációkat, viszont a két csapat többnyire a középpályán harcolt. Jovanovic nagy mentésére volt szükség, valamint a vendégcsapat kapusának Lazardnak védésére – ennyi jegyzetelni való maradt a szünetig.

Az eredményjelző maradt mozdulatlanul, 0–0.

A második felvonás mozgalmasan indult, összehoztak egy-egy helyzetet a felek. Ezek kimaradtak, a meccs pedig gyorsan a megszokott csendes mederbe terelődött vissza.

{A}

A végjátékban Flores távoli lövését fogta a kapus. Az Astra a 88. perben jelezte, elvinné a pontokat. Akkor még Niczuly hibáját szögletre mentették társai. A pontrúgásnál Cestor maradt szabadon, közelről bepöccintette.

1–0-ra nyert az Astra Giurgiu, a felsőház rangsorának utolsó két helyezettjének párharcában. A Sepsi OSK a play-off odavágóinak során egyetlen gólt, egy pontot jegyzett.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 5. forduló, felsőház:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Astra Giurgiu 0–1 (0–0)
Gólszerző: Mike Cestor (88.).
Sepsi: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanovic, Khamis – Velev (62., Vasvari), Karnitskiy (71., Flores) – Mensah (46., Fülöp), Nouvier, Fl. Ştefan – Tandia.
Astra: Lazar – Butean, Cestor, Bejan, Dima – R. Moise, Mrzljak (63., Begue) – Balaure, N. Roşu, Biceanu (56., Llullaku) – Zoua.

A játéknap további eredményei:

FC Viitorul–CSU Craiova 2–1 (1–1)
Gólszerzők Hagi (43.), Rivaldinho (57.), illetve Bărbuț (9.).

Kolozsvári CFR–Bukaresti FCSB 0–0

{S1}

Alsóház:

Concordia Chiajna–Dunărea Călărași 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Dobrosavlevici (27., öngól), Marc (45+1.), Nivaldo (59.).

Jászvásári Poli–Bukaresti Dinamo 0–1 (0–0)
Gólszerző: Nistor (52., büntetőből).

FC Botoșani–Nagyszebeni Hermannstadt 1–0 (0–0)
Gólszerző: Fabbrini (90+3.).

FC Voluntari–Medgyesi Gaz Metan 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Vlad (38.), illetve Caiado (12.), Rondon (79.).

{S2}