Készülőfélben lévő autópálya-szakaszoknál tájékozódott és ígérgetett a miniszter

Simon Virág 2019. március 06., 20:01

Annak ellenére, hogy nagyon le vannak maradva a munkálatokkal a Maros megyei autópálya-szakaszokon, Răzvan Cuc szállításügyi miniszter szerint még idén átadják a Marosvásárhelyt Aranyosgyéressel összekötő sztráda két szakaszát. A miniszter a helyszínen tájékozódott a munkálatokról.

Fotó: Valentin Spingos

A Marosvásárhelyt Aranyosgyéressel összekötő, már megkezdett pályaszakasz négy részből áll: kész van a Nyárádtő–Marosugra és Marosugra–Radnót közötti 14 kilométeres szakasz, ezt már lehet használni

A Radnót és Maroskece közötti rész 17,9 kilométer hosszúságú, míg a Maroskece–Aranyosgyéres közötti szakasz 15,6 kilométer. Ez utóbbi kettőn zajló munkálatokat látogatta meg szerdán a szállításügyi miniszter.

A radnóti ideiglenes körforgalomnál dolgoztak a gépek, itt készítik a felüljárót, hogy a gépkocsik ne kelljen a vasúti sorompónál várakozzanak.

{K1}

Maroskece irányában már az első aszfaltréteget is leterítették. A pálya utolsó, Maros megyei szakaszán ennél is gyengébben állnak a munkálatokkal, ott még nincs látványos „mozgás”.

Fotó: Valentin Spingos

„Láttam, hogy januárban és februárban is dolgoztak a tartóoszlopokon, ami örömmel tölt el, hiszen így valamelyest behozzuk a lemaradásokat ezeken a szakaszokon. A Radnót–Maroskece szakaszon jól haladtak a munkálatok, a közel 18 kilométeren mintegy 61 százalékos az előrehaladottsági szint. A Maroskece–Aranyosgyéres szakaszon eddiginél sokkal nagyobb mozgósításra van szükség, ezt mondtam a kivitelezőnek. Itt mindössze 22 százalékban készült el a kivitelezés. Mostantól hetente fogom követni, hogy mennyire haladtak a munkálatokkal. Ezekről sajtótájékoztatókon be fogok számolni” – emelte ki a miniszter.

{A}

A két pályaszakaszt – a megkötött szerződések értelmében – az idei év végéig át kell adják.