Nyolcadikok lettek a csíki ralisok

Székelyhon 2018. március 27., 12:02

A kétszeres román bajnok Simone Tempestini nyerte meg a 2018-as ralibajnokság nyitófutamát, a Tess Rallyt. A múlt hét végén Brassóban és környékén megrendezett versenyen rekordszámú, összesen kilencven páros állt rajthoz.

Remek versenyen van túl az Adrian Teslovan–Cseh-Vajk Imre páros Fotó: Radu George Hazaparu • Forrás: Facebook/Cseh-Vajk Imre

Az első napon Dan Gîrtofan tartotta a lépést a 2016-os ifjúsági világbajnok (WRC-3) Tempestinivel, ám a második napon hibázott, és kiesett. A második helyen végül a címvédő Bogdan Marișca végzett, a harmadik pozícióban pedig Vali Porcișteanu zárt.

A csíkszeredai Adrian Teslovan–Cseh-Vajk Imre duó összetettben az előkelő 8. helyen végzett. Teslovánék az 5-ös kategóriában és a kétkerékmeghajtású autók versenyében az első helyen végeztek.

Legközelebb Kolozsváron lesz verseny, az Erdély Ralit május 4–5-én rendezik, majd az Arad Rali (május 25–26.), a Moldva Rali (június 15–16.), a Hargita Rali (július 13–14.), a Jászvásár Rali (szeptember 7–8.) és végül a Szeben Rali (október 5–6.) zárja a sorozatot.