Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott a szlovákok elleni meccs miatt

Székelyhon 2019. szeptember 20., 18:31 utolsó módosítás: 2019. szeptember 20., 18:36

A Magyar Labdarúgó-szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak.

Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott a szlovákok elleni meccs miatt
galéria
A magyar válogatott 2–1-re kapott ki a szlovákoktól hazai pályán Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az UEFA fegyelmi testülete a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntette a magyar válogatottat zárt kapus mérkőzéssel, valamint 20 millió forintos pénzbírsággal.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat – írja az nso.hu.

A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget,

mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat