Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Visszavonul a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya

MTI 2020. május 13., 11:04 utolsó módosítás: 2020. május 13., 11:16

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Georges Leekens nem vállal többé edzői munkát.

Visszavonul a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya
galéria
Mindössze négy felkészülési mérkőzés jutott a magyar válogatott élén, a mérleg három vereség és egy döntetlen Fotó: MTI

„Soha nem kerültem el a problémákat, néha magam is meglátogattam őket” – mondta a Het Laatste Nieuws című lapnak adott búcsúinterjúban a belga szakember, aki azt is hozzátette, soha nem a legegyszerűbb utat választotta.

A cikk összegzése alapján a 70 éves trénernek hosszú pályafutása során legalább 26 munkahelye volt, 14 klubnál dolgozott és négy válogatottnál tevékenykedett szövetségi kapitányként, utolsóként éppen a magyarnál.

Leekens legnagyobb edzői sikereit a Club Brugge-nél érte el, amellyel 1990-ben bajnok, 1991-ben kupagyőztes lett, korábban pedig a Cercle Brugge csapatával szintén kupagyőztes volt. A magyar mellett szakvezetője volt az algériai, a belga és a tunéziai nemzeti együttesnek.

2018-ban négy barátságos mérkőzésen irányította a magyar válogatottat,

amely ez idő alatt három hazai vereség mellett (Kazahsztán ellen 2–3, Skócia ellen 0–1, Ausztrália ellen 1–2) egy döntetlent tudott elérni, június 6-án idegenben, a fehéroroszok ellen (1–1), ezért távoznia kellett.

Őt követte a jelenlegi szakvezető, az olasz Marco Rossi. Ezt követően még egy tunéziai és egy iráni klubnál vállalt munkát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat