Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Virtuális román foci: elkezdődött a bajnokság, sorsoltak a kupában

Horváth Bálint Ottó 2020. április 21., 20:00 utolsó módosítás: 2020. április 21., 20:27

Elkezdődött a Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) által szervezett élvonalbeli bajnokság, amelynek mérkőzéseit virtuális térben, a közkedvelt FIFA 20 videojátékban rendezik. Jövő héten elrajtol a Román Kupa is, amelyben megtartották a párharcok sorsolását.

Virtuális román foci: elkezdődött a bajnokság, sorsoltak a kupában
galéria
Fotó: Pinti Attila

Az április 16. és május 6. közötti időszakban zajló 1. Liga mind a tizennégy csapatát tapasztalt videojátékosok képviselik az online mérkőzéseken. Az említett időszakban minden héten csütörtöktől vasárnapig naponta egy fordulót játszanak le. Minden csapatnak tizenhárom mérkőzése lesz a bajnokságban, majd a végén kihirdetik a virtuális 1. Liga győztesét.

A múlt hétvégén megrendezték az első négy fordulót, amelyek után két csapat, a Nagyszebeni Hermannstadt és az FC Voluntari tökéletes mérleggel rendelkezik. A tabella végén a Sepsi OSK található, amely minden eddigi meccsét elveszítette, akárcsak a Jászvásári Poli és az Astra. A Kolozsvári CFR két győzelemmel és két vereséggel a középmezőnyben a nyolcadik helyen tartózkodik.

A meccseket minden játéknapon 19 órától élőben közvetítik a televízióban a jogokat birtokló csatornákon (Digi Sport, Telekom Sport, Look TV), a bajnokságnak pedig egy külön honlapja is van a Stamacasaliga1.ro címen, ahol az eredményeket és az állást lehet követni.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által megrendezésre kerülő virtuális Román Kupában az élvonalbeli klubok saját játékosaikkal vesznek részt a PlayStation 4 játékkonzolon zajló megmérettetésen. A hazai élvonalbeli bajnokságban szereplő mind a tizennégy klub érdekelt a virtuális kupasorozatban, amelyet április 27. és május 6. között rendeznek.

Az első körben tizenkét csapat indul, amelyek a keddi sorsoláson megismerték ellenfeleiket a nyolcaddöntőben. A Sepsi OSK az FCSB-vel találkozik, a Kolozsvári CFR pedig az Astrával mérkőzik meg. A háromszékiektől két fiatal, Niczuly Roland és Andrei Dumiter, a kolozsváriaktól két idegenlégiós, Billel Omrani és Mike Cestor játszik a virtuális Román Kupa megnyeréséért. A további párosításokban Gaz Metan–Voluntari, Hermannstadt–Chindia, Clinceni–Dinamo és Botoșani–Jászvásár meccsek lesznek. A Román Kupa utolsó két idényének győztese, az FC Viitorul és az Universitatea Craiova automatikusan bejutott a negyeddöntőbe.

A mérkőzések az egyik fél két győzelméig tartanak, a szurkolók pedig élőben követhetik kedvenc csapatuk és annak kijelölt labdarúgójának virtuális játékát az FRF Youtube-csatornáján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat