Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Világversenyekre készülnek a gyergyói sízők

Gergely Imre 2018. március 19., 11:15 utolsó módosítás: 2018. március 19., 12:01
HIRDETÉS

Máramaros megyében, a felsőbányai Șuior-sípályán a műlesiklós versenyszámokkal folytatódott az iskolás sportklubok alpesi síbajnoksága. Szép eredményekkel tértek haza a gyergyószentmiklósi és csíkszeredai sportolók is.

Négyen a gyergyói érmesek közül. Bencze Márton, Lőrincz Eszter, Saitoc Bernadett és Keresztes Előd Fotó: Gyergyószentmiklósi ISK

Tíz érmet szereztek a Gyergyószentmiklósi ISK versenyzői a múlt héten lezajlott megmérettetésen. A teljesítmény azonban nem csupán érmekben mutatkozott meg, hanem az országos válogatottba is többen „besízték” magukat.

Egy arany, egy ezüst és nyolc bronzérem a mérlege a gyergyóiaknak. Több versenyző számára nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy jobb eredményt érjenek el. A kollekció azonban így is szépen mutat.

HIRDETÉS

A gyergyói sízés újabb bajnoki címét Lőrincz Eszter szerezte, aki a kadetkorosztályban a műlesiklás versenyszámban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Nemzetközi versenyek jönnek

Március 23–24-én szervezik meg Olaszországban, Abetonéban az U14-es és U16-os korosztályú sportolók számára a Nemzetközi Síszövetség versenynaptárában szereplő Pinocchio on Ski versenyt.

Románia korosztályos válogatottjával Gyergyóból három sportoló vesz részt: Balázs Szabolcs (U14), Keresztes Előd és Bencze Márton (U16). A válogatott egyik edzője Balázs Lehel.

Ugyancsak ennek a korosztálynak, április 5–6-án Val d`Iserben, Franciaországban szerveznek a Nemzetközi Síszövetség versenynaptárában szereplő versenyt, ahol Gyergyószentmiklóst az U16-os korosztályú Lőrincz Eszter képviseli Románia válogatottjában.

Csíkszeredai sikerek

A Csíkszeredai ISK-tól Csizmás Judit és ifj. Bíró Tibor tanár-edzők által felkészített fiatal sízők is szép eredményeket értek el a felsőbányai küzdelmeken. Többek közt hárman is felállhattak a dobogóra, közülük Holló Kálmán a legmagasabb fokára.

A gyergyói dobogósok névsora

Óriás-műlesiklás
Kadetkorosztály: Lőrincz Eszter – 3. hely, illetve Keresztes Előd – 2. hely, Bencze Márton – 3. hely.
Kisifjúságiak: Kémenes Noémi – 3. hely.
Ifjúságiak: Kémenes Noémi – 3. hely.

Műlesiklás
Gyerekkorosztály (2004-ben és 2005-ben születettek): Saitoc Bernadett – 3. hely.
Kadet: Lőrincz Eszter – 1. hely, Bencze Márton – 3. hely.
Kisifjúságiak: Kémenes Noémi – 3. hely, Zöld Róbert – 3. hely.

A Csíkszeredai ISK képviselőinek helyezései

Gyerekkorosztály: Balog Kriszta – 2. hely, Balog Kincső – 5. hely.
Ifjúságiak (2001 előtt születettek): Kovács Edina – 4. hely, Holló Kálmán – 1. hely, Gábor Gellért – 2. hely.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS