Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Világbajnoki címet szerzett Biró Sándor

Székelyhon 2018. október 24., 18:39 utolsó módosítás: 2018. október 24., 18:41

Nagyszerű eredményt ért el Biró Sándor, aki a görögországi Kréta szigetén az ötven év fölöttiek sakkvilágbajnokságán aranyérmet nyert.

Világbajnoki címet szerzett Biró Sándor
galéria
A főcsoport díjazottjai (balról-jobbra): Falko Bindrich nagymester (főszervező), Volker Wolf, Biró Sándor, Harald Frericks, Tobias Hirneise (főszervező)

A Székelyhon napilap sakkrovatának szerkesztője a német Reinhardt Blodiggal a villámsakk-csapatbajnokságon ezüstérmet szerzett.

Krétán rendezték meg október 15–23. között az ötven év felettiek ACO szenior világbajnokságát, a kilencfordulós megmérettetésen huszonegy ország száznyolcvanhat versenyzője ült asztalhoz.

A ditrói születésű Biró Sándor (2191 Élő-pont) a 2200 Élő-pont alattiak B versenyén indulhatott volna, de a rendezők a májusi Kosz-szigeti világbajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a főcsoportba rangsorolták. Biró vereséggel kezdte a tornát, aztán az élen állók elleni négy győzelemmel átvette a vezetést,

és pontelőnnyel, 6,5 ponttal lett ACO szenior világbajnok

az 5,5 pontos német Harald Frericks (2282) és a 4,5 pontos német Volker Wolf (2323) FIDE-mester előtt. A csapatoknak rendezett, 5–5 perces villámsakk ACO világbajnokságon Biró Sándor a német Reinhard Blodiggal párt alkotva megismételte a tavalyi sikert: ezüstérmes lett.

Mint ismeretes, Biró tavaly ACO-világbajnok lett a B csoportban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat