Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Vereséggel zárta a vébét a magyar hokiválogatott

Dobos László 2019. május 05., 22:07 utolsó módosítás: 2019. május 06., 08:41

A már biztos ötödik – így bennmaradó – magyar válogatott 3–1-re kikapott az első helyen záró és feljutó házigazda kazah válogatottól a nurszultani divízió 1/A jégkorong-világbajnokság vasárnapi, utolsó mérkőzésén.

Vereséggel zárta a vébét a magyar hokiválogatott
galéria
Az idei nem volt a legsikeresebb vébéje a magyar válogatottnak Fotó: Mudra László/ MJSZ

A találkozón Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány nem számíthatott a csapatkapitány Magosi Bálintra, visszatért viszont a szlovénok ellen eltiltás miatt hiányzó Hári János. S ott volt a pályán Erdély Csanád is, akinek a jobb combjában sérült meg egy izom a szlovénok ellen, ám végül vállalni tudta a játékot.

Bálizs Bence kezdett a kapuban, s a válogatott alig fél perc elteltével emberelőnybe került, ám a házigazda létszámhátrányban is veszélyesebbnek bizonyult. A visszafogott tempójú első tíz perc után öt az öt ellen is főleg a házigazda kísérletezett, éltette is a magyar tábor a jól védő Bálizst.

HIRDETÉS

Negyed óra elteltével Terbócs István ült ki két percre, a nézőtérről pedig előbb a „harcoljatok!”, majd a „ria, ria, Hungária” zendült fel – a 7096 néző közül is sokszor a mintegy négyszáz magyar drukker hangja hallatszott. A kapu előtti magabiztosság pedig védekezéskor megvolt:

átvészelte a kiállítást a nemzeti csapat, s 0–0-val vonulhatott szünetre.

A második húsz percben aztán az esélyesebb kazah válogatott feltörte a magyar reteszt: Nyikita Mihajlisz szerezte meg a vezetést. A találkozó felénél Benk András ugrott ki, és mivel előtte kézzel irányított korongot játszott meg, így hiába terelte a pakkot a kapuba. A játékrész második felében a magyarok tartották a tempót a takaréklángon égő házigazdával. Galló Vilmosnak kellett kiülnie a szünet előtti percekre, Bálizs hárításai és a koncentrált védőmunka nyomán nem nőtt a különbség.

A világbajnokság utolsó harmada kazah emberelőnnyel indult – Pozsgai Tamást állították ki –, Anton Nekrjah pedig éles szögből vette be Bálizs kapuját.

Négy percre rá érkezett a szépítés: Sofron István szép cselek után talált be.

A folytatásban is mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, akárcsak kisebb kakaskodások szinte minden játékmegszakítás után. Az utolsó percekben Nagy Gergőt kiállították, a kazahok pedig villámgyorsan kihasználták a létszámfölényt Jevgenyij Rimarjev góljával, amely – noha a magyarok kapuslehozatallal is próbálkoztak a hajrában – az utolsó volt a vb-n.

Divízió 1/A világbajnokság, 5. (utolsó) forduló:
Kazahsztán–Magyarország 3–1 (0–0, 1–0, 2–1).
Gólszerzők: Mihajlisz (24. perc), Nekrjah (42.), Rimarjev (58.), illetve Sofron (46.).
A zárónap másik két mérkőzésén: Koreai Köztársaság–Fehéroroszország 4–1 és Szlovénia–Litvánia 9–0.

A divízió 1/A jelű jégkorong-világbajnokság végeredménye:
1. (és feljutott) Kazahsztán 14 pont,
2. (és feljutott) Fehéroroszország 10,
3. Koreai Köztársaság 9,
4. Szlovénia 6,
5. Magyarország 3,
6. (és kiesett) Litvánia 3.

Pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorolt.

A tornáról a győztes kazah és a második fehérorosz válogatott lesz ott a jövő évi svájci elit-világbajnokságon. Az utolsó Litvánia jövőre a divízió 1/B-ben szerepel. A harmadosztály szombaton zárult tallinni vb-jét a romániai együttes nyerte veretlenül, így jövőre szintén a divízió I/A mezőnyének tagja lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS