Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Vereség a portugáloktól, lejárt az Eb a magyar kéziválogatottnak

Horváth Bálint Ottó 2020. január 22., 19:09 utolsó módosítás: 2020. január 22., 19:29

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig hátrányban játszva 34–26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik, utolsó fordulójában, így véget ért a menetelése a kontinenstornán.

Elfáradtak a végére, utolsó két középdöntős meccsüket elveszítették a magyarok Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Győzelmi kényszerben lépett pályára szerdán délután a magyar csapat, amely a portugálok elleni sikerrel akár az elődöntőbe juthatott volna, legalább egy döntetlennel pedig bebiztosíthatta volna a csoport harmadik helyét.

HIRDETÉS

Akárcsak egy nappal korábban, a svédek ellen elveszített mérkőzésen, ismét sokat hibáztak támadásban a magyar játékosok, a lövések nem voltak eléggé pontosak. Az elején hiába vezettek, a portugálok ugyanis gyorsan fordítottak, és két góllal elhúztak, ezt az előnyüket pedig a szünetig meg is tartották.

A folytatásban sem tudott feljavulni a magyar együttes, amely gyengén védekezett, az ellenfél kiegyensúlyozott játékával négy- majd hatgólos előnyre tett szert. A magyarok egyszerűen tehetetlenek voltak, és hiába próbálkoztak felzárkózni, a portugál csapat ellenállhatatlan volt, és végül nyolccal nyert.

A nagyarányú vereséggel Magyarország biztosan nem végezhet a 2-es középdöntős csoport harmadik helyén, így nem küzdhet meg a kontinenstorna ötödik helyéért sem, és nagy valószínűséggel az olimpiai selejtezőtornáról is lemarad.

A magyarok csak akkor vehetnek részt az áprilisi olimpiai selejtezőben, ha a hetedik helyen zárják az Eb-t, és Szlovénia aranyérmes lesz. 

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2-es csoport, 4. forduló:
Magyarország–Portugália 26–34 (14–16).
A magyarok gólszerzői: Bánhidi Bence, Balogh Zsolt 5-5, Máthé Dominik, Ligetvári Patrik, Bóka Bendegúz 4-4, Győri Mátyás 2, Szita Zoltán, Nagy Bence 1-1.

A csoport további mérkőzései:
Norvégia–Szlovénia – 19.15-től
Svédország–Izland – 21.30-tól

A 2-es csoport állása:
1. Norvégia 8 pont
2. Szlovénia 6
3. Portugália 4
4. Magyarország 4
5. Izland 2
6. Svédország 2

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS