Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Varázslatos helyszínen játszik a székely válogatott

Zátyi Tibor 2019. június 02., 15:15
HIRDETÉS

Nagyszabású, maratoni hosszúságú és látványos nyitóünnepséggel elkezdődött a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) 2019-es Európa-bajnoksága Hegyi-Karabah Köztársaságban. Székelyföld labdarúgó-válogatottja vasárnap késő délután pályára lép, első mérkőzésén Padánia ellen játszik.

Így fogadták a székelyeket Hegyi-Karabahban Fotó: Facebook/CONIFA

A válogatott már csütörtök délután elindult, Bukarestből repültek át Jerevánba, ahonnan közel hétórás autóbuszút várt a fiúkra, amíg megérkeztek a 2019-es CONIFA Európa-bajnokság fő helyszínére, Sztepanakertbe.

Wenczel Kristóf, a válogatottat működtető Székelyföldi Labdarúgó-egyesület elnöke elmondta, nagyszerű fogadtatásban részesültek az Eb-n részvevő csapatok.

HIRDETÉS

„Nagyon jó a szervezés, jó hotelben vagyunk elszállásolva, finomak az ételek, az önkéntesek pedig mindenben a segítségünkre vannak. Olyan, mint Abházia, csak egy picivel magasabb szinten. A megnyitó fantasztikus volt, háromórás show-ban volt részünk. A helyiek felvonultatták az összes sztárjukat, a stadionban telt ház volt, több mint 12 ezer ember ünnepelt a lelátókon, a mellette található domboldalon pedig további 2–3 ezer ember. A helyi tévé élőben közvetítette a megnyitót, nagyon színvonalas műsor volt, ami hatalmas tűzijátékkal ért véget” – mondta megkeresésünkre Wenczel.

Fotó: Facebook/CONIFA

A székely válogatott a helyi látványosságok megtekintése mellett szombaton tréningezett is, Gazda József edzőjátékos pedig elégedetten nyilatkozott.

„Nagyon jól állnak a lábukon a fiúk. Sok lehetőségünk nincs edzésre, mivel minden nap meccsünk van, továbbá nagyon meleg van, ez pedig komoly igénybevétel. Nagyon jók a feltételek, szép a hely, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni Hegyi-Karabahról. Minden adott egy jó eredményhez, hiszen

a hangulat kiváló a csapaton belül, a fiúk folyamatosan együtt lógnak.

Nincsenek kimagasló egyéniségek a keretben, de nagy potenciál van benne. Én nagyon bizakodó vagyok, és ha a meccseken viszontlátom azt, amit az edzéseken, hogy egymásért küzdenek, harcolnak, akkor szép eredményt tudunk elérni” – összegzett Gazda.

Fotó: Facebook/CONIFA

Érdekesség, hogy a 2019-es CONIFA Európa-bajnokság az első olyan nemzetközi focitorna, amelyen a június 1-jén érvénybe lépett új szabályok szerint játszanak.

A B csoport első fordulójában a székelyek vasárnap 17 órakor a 2017-es Európa-bajnok, 2018-as világbajnoki bronzérmes Padániával játszanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS