HIRDETÉS

Utolsó másodperces góllal ikszelt az SZKC

Pál Gábor 2017. augusztus 12., 09:09 utolsó módosítás: 2017. augusztus 12., 10:54
HIRDETÉS

Kiélezett csatát vívott egymással a Székelyudvarhelyi KC és a Konstancai Dél-Dobrudzsa KC a felkészülési torna első napján.

Fotó: Pál Árpád

Focșani csapata nem bírt a Bukaresti Steauával a városi sportcsarnokban megrendezett Székelyudvarhely Kupa péntek délutáni nyitómeccsén. A moldvaiak 9 góllal maradtak alul a fővárosiakkal szemben. Ezután következett az SZKC és a konstancaiak összecsapása, melyre sokan kilátogattak.

A házigazdánál már nem kapott mindenki játéklehetőséget (mint ahogy a Segesvár és a Fogaras elleni barátságos meccseken), Balázs, Buzogány, Fekete és Voinea mindvégig a kispadon ült.

HIRDETÉS

Fotó: Pál Árpád

A kezdő sor: Szaldacenka – Mihalcea, Ghiță, Vilovszki, Kuzmanoszki, Dragas és Kovacevic. Játszott még: Da Rosa – Golubovic, Szadovij, Tálas, Szőke, Csog és Baranau.

A Dél-Dobrudzsa KC-nál is eléggé megváltozott a csapat kerete, a tapasztalt játékosok – például Sijan (kapus), Cutura, Buricea, Rakcevic – mellé érkeztek új, jó képességű kézilabdázók. Már csak a pálya széléről követte az eseményeket a veterán Rudi Stănescu, a kispadon pedig le sem vette melegítőjét Laurențiu Toma.

Fotó: Pál Árpád

De érkezett például egy montenegrói válogatott balátlövő, Stavan Vujovic, ugyanerre a posztra a szerb Nemanja Mladenovic (aki a Veszprém és a német Gummersbach ifjúsági csapatainál nevelkedett), a kapuba pedig a macedón válogatott tagja, Nikola Mitrevszki. Az edzői feladatokat pedig a francia Christian Gaudin vette át.

Jó iramú, kemény meccset láthattak a nézők. Mindvégig szoros volt az állás, egyik fél sem tudott meglépni 2–3 gólnál többel.

Az első félidőben látványos játékot mutattak a csapatok, óriási gólok szórakoztatták a közönséget. Cristian Ghiță nagyon elkapta a fonalat, ő volt a KC legeredményesebb játékosa, kilenc alkalommal talált be a tengerpartiak kapujába.

Fotó: Pál Árpád

Izgalmasan alakult a találkozó utolsó perce, hiszen 29–29-et mutatott az eredményjelző, és támadtak a vendégek. Öt másodperccel a vége előtt gólt szereztek.

Rögtön időt kért Dragan Djukics, a hazaiak edzője. Utolsó próbálkozásuknál a labda elérte az egyik konstancai védő lábát, amiért a játékvezetők piros lapot adtak neki, és hétméterest ítéltek. Ezt Mihalcea bedobta, így döntetlenre mentette a meccset.

Szombaton délután folytatódik a harc, 18 órakor az SZKC a CSM Focșani-al mérkőzik meg, 20 órától pedig a Konstanca és a Steaua.

Férfi kézilabda, Székelyudvarhely Kupa, felkészülési torna:
Bukaresti Steaua–CSM Focșani 33–24 (15–10).

Székelyudvarhelyi KC–Konstancai HC 30–30 (15–15),
az udvarhelyi csapat gólszerzői: Ghiță 9, Mihalcea 7, Szadovij 4, Dragas és Kuzmanoszki 3–3, Vilovszki és Kovacevic 2–2.
Hetesek: 5/4, illetve 6/4.
Kiállítások: 6 és 10 perc.

augusztus 12-én, szombaton:
SzKC–Focșani (18 óra)
Konstanca–Steaua (20 óra)

augusztus 13-án, vasárnap:
Focșani–Konstanca (10.30)
SzKC–Steaua (12.30).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS